Skip to content

A fost lansat primul ghid turistic digital al județului Bacău

Consiliul Județean Bacău (CJ), prin intermediul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), a lansat zilele acestea, aplicația „Bacău County App – Visit Bacău”, creată pentru a contribui la promovarea și dezvoltarea arealului turistic al județului Bacău. Aceasta este o aplicație pentru dispozitivele mobile, care funcționează pe platformele Android și poate fi descărcată din „Google Play” și iOS din „App Store”.

„Prin intermediul acestei aplicații, toți cei interesați pot identifica mult mai ușor atracțiile culturale și istorice ale județului, tradițiile și obiceiurile zonei, posibilitățile de cazare și de servire a mesei, de pe aria județului Bacău. Aplicația are un număr de 12 categorii de interes pentru potențialul turistic al județului Bacău: Obiective turistice, Servicii publice/Adrese utile, Calendar evenimente, Gastronomie, Cazare, Turism, Aventură și relaxare, Tradiții locale, Hartă și Comunicate de presă”, a declarat Romulus-Dan Busnea, din partea SPJTCAS – punct de lucru Slănic Moldova.

În categoria turism sunt prezentate 4 trasee turistice tematice (ecleziastic, natural, cultural și muzeistic), care propun turiștilor să facă un tur al mânăstirilor, să admire natura și să afle mai multe informații despre istoria și cultura băcăuană. De asemenea, iubitorii muntelui pot să parcurgă unul din cele 9 trasee turistice montane marcate și omologate, fiind ghidați de coordonatele GPS încărcate în aplicație. Obiectivele ce pot fi vizitate apar în aplicație în funcție de zona în care se află utilizatorul, facilitând, astfel, procesul de navigare.

„Aplicația va fi dezvoltată în continuare, drept pentru care ne gândim ca ulterior să identificăm și să prezentăm și alte obiective de real interes, în scopul creșterii atractivității județului Bacău ca destinație turistică. Mulțumim pe această cale echipei SPJPTCAS Bacău, coordonată de directorul Romil Botezatu și directorul adjunct Horia Olinic, pentru implementarea acestui proiect”, a precizat și Silviu-Ionel Pravăț, vicepreședinte al CJ Bacău.

Aplicația „Bacău County App -Visit Bacău” este disponibilă gratuit, funcționează on-line și off-line, în timp ce utilizatorii se pot bucura de un veritabil ghid turistic, într-un mod interactiv și ușor de utilizat, indispensabil turiștilor care vor să se bucure de experiențe unice și adaptate propriilor preferințe. De asemenea, pe lângă realizarea unor materiale de promovare turistică, precum broșuri, pliante, flyere, hărți, SPJPTCAS Bacău activează în mediul on-line pe web site-ul de turism www.turism-bacau.ro, cât și pe pagina de Facebook Turism Bacău.

Sursa: Cotidianul ,,Deșteptarea”

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112