Skip to content

Noutăți

După două zile pline de întreceri acerbe (3-4 iulie), cea de a XI-a ediție a Raliului Moldovei Bacău s-a încheiat cu victoria autoritară a lui Adrian Răspopa, care a reușit să câștige 10 din cele 12 probe speciale alături de copilotul său, Cosmin Diacu, pe un model Skoda Fabia R5.
După rateul de anul trecut, pilotul băcăuan s-a impus încă de la începutul etapei, la finalul primei zile având un ecart de 1:06.0s față de principalul său urmăritor, Dan Gîrtofan, câștigătorul ediției aniversare din 2020. Totuși, la fel ca și anul trecut, Dan Gîrtofan a reușit să fie cel mai rapid pilot din sesiunea de shakedown desfășurată vineri, 2 iulie, în zona Valea Budului. Chiar dacă timpul de 1:54.0 a fost mai slab ca cel obținut în anul precedent, pilotul brașovean a reușit sa fie mai rapid cu 0.6s decât Adrian Teslovan și 1.2s față de Mustafa Çakal, liderul momentului în campionatul Balkan ERT.
Din păcate, saltul cu parașuta pe care colonelul Neculai Nuțu urma să îl efectueze cu ocazia startului festiv al competiției a fost anulat datorită condițiilor meteo. Acesta este unul dintre militarii de elită ai Forţelor pentru Operaţii Speciale din România, deținătorul recordului național pentru cel mai mare drapel arborat pe timpul zborului. Colonelul Neculai Nuțu a fost decorat cu Emblema de Onoare a Armatei României și a primit Certificatul Record Național pentru „Cel mai mare steag național aeropurtat”-800 de metri pătrați”.
Raliul Moldovei Bacău 2021, la care au participat 80 de echipaje, a fost un concurs automobilistic de înaltă calitate, unul de anvergură națională și internațională, prin intermediu căruia, neobositul organizator, pilot și concurent Adrian Răspopa, continuă să fie ambasador în motorsport al proiectului de infrastructură rutieră Autostrada Brașov-Bacău A13. #sustinA13.
Această competiție a contat drept cea de-a șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, Campionatul Național de Rally 2 Betano și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, dar și ca unică etapă românească în calendarul Campionatului European Rally Trophy- Balkan Rally Trophy.
Raliul Moldovei Bacău s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și a fost organizat de ACS Rally Spirit (președinte Adrian Răspopa), în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău (CJ), Dedeman Automobile și Primăria Moinești.
Rezultatele finale pot fi vizualizate pe site-ul FRAS, precum și pe pagina de Facebook a raliului, https://www.facebook.com/RaliulMoldovei/
Surse foto: 2-8, Olivian Darie; 1, 9-13, site-ul www.raliul-moldovei.ro

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112