Skip to content

SALVAMONT - Alarmare

Număr telefon Formația Salvamont Slănic Moldova – 0731732200

 

0SALVAMONT – 0725826668

Număr de alarmare directă al echipelor salvamont și obținere de informații despre zonele montane. Apelul se inițiază formând pe telefon tastele corespunzătoare cifrei 0 și literele , s a l v a m o n t , respectiv, numărul 0725826668, număr de telefon valabil pentru întreg teritoriul ţării și taxabil la tarif normal.

Dispeceratul Național Salvamont preia apelul, identifică zona în care s-a produs accidentul sau despre care se solicită informații și apoi stabilește legătura directă între solicitant și echipa salvamont care poate oferi informații sau care acționează în zona respectivă. Serviciul este non stop și este oferit de Vodafone, partener al Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România.

 

Număr unic 112

Număr unic de urgență pe care vă recomandăm să îl folosiți doar pentru anunțarea de accidente.

 

Codul internațional de semnalizare pe munte în caz de pericol

Semnalele emise în caz de pericol pot fi luminoase, vizuale sau acustice.

Se lansează cate 6 semnale, din 10 în 10 secunde, timp de un minut, între ele se face o pauză de un minut-două. Pentru răspuns se utilizează 3 semnale pe minut, urmând un minut de pauză.

Confirmarea că semnalul de alarmă a fost recepționat se face prin emiterea a 3 semnale pe minut – acustice, vizuale sau luminoase – fiecare lansate la 20 de secunde unul de altul.

Cel care cere ajutor trebuie să continue să dea semnale până cei ce ii vin în ajutor ajung la el.
Cel care a recepționat semnalul de chemare în ajutor este obligat, după ce a răspuns celui care l-a lansat, să transmită alarmă formațiilor “Salvamont” sau să alerteze cea mai apropiată cabană, stație meteorologică sau orice altă unitate care ar putea transmite alarma mai departe .

 

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112