Skip to content

An de an, in luna august se desfasoara in comuna Oituz (15 km de Onesti si 74 km de Bacau) Festivalul placintelor, organizat de Filiala Bacau a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural – ANTREC, eveniment devenit deja o traditie în zona care prezinta arta gatitului traditional. Astfel incepand cu anul 2001, participanții şi reprezentanții pensiunilor agroturistice din toată țara prezintă meșteșugul gastronomic al preparării plăcintelor și prăjiturilor după rețete originale

Festivalul Placintelor a devenit un eveniment deosebit în viaţa oamenilor locului, de aceea organizatorii au decis permanentizarea acestei activități în calendarul manifestărilor locale.

Festivalul Placintelor este cea mai importanta manifestare organizata in zona si unul dintre cele mai importante evenimente ale anului, care are loc în judetul Bacau şi care duce la ocuparea în proporţie de 90-100% a tuturor spaţiilor de cazare funcţionale, din zonă. Se promovează mai multe tipuri de produse turistice care au menirea de a atrage diverse categorii de turişti, astfel încât, în această perioadă a anului circulaţia turistică atinge cote maxime, mai ales dacă şi vremea este favorabilă derulării evenimentelor în aer liber.

În cadrul acestui eveniment sunt promovate: natura-arealul Vaii Oituzului, obiceiurile, tradiţiile, arta populară, folclorul, turismul montan, turismul ecumenic, gastronomia şi nu în ultimul rând pensiunile din zonă.

Comuna Oituz este situată în zona de contact a Depresiunii Cașin cu prelungirile Munților Nemirei și Vrancei, pe Valea Oituzului, ceea ce crează un cadru natural pitoresc și atractiv din punct de vedere turistic. De asemenea, accesul rutier este facil, atât din zona estică a țării, situându-se la 15 km de Onești, cât și din Transilvania prin celebrul pas Oituz (100 km de Brașov). În satul Hârja se află și Așezământul Social-Filantropic ,,Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, una dintre cele mai importante instituții de profil din Moldova.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112