Skip to content

Baze de tratament și agrement

Slănic-Molodva

Sanatoriul Balnear Slănic-Moldova

Amplasat în centrul staţiunii Slănic Moldova, Sanatoriul Balnear oferă servicii de recuperare medicală pentru adulţi şi copii, în regim de spitalizare şi ambulatoriu, cu predilecţie pe profilele de patologie respirator şi hepato-digestiv.
Serviciile medicale oferite de Sanatoriul Balnear Slănic Moldova cuprind diverse tipuri de proceduri, în funcţie de terapia recomandată de medicul curant:
– Pneumoterapie: ultrasonoaerosoli şi inhalaţii cu ape minerale prelevate zilnic din regiunea izvoarelor staţiunii Slănic-Moldova;
– Magnetoterapie: magnetodiaflux;
– Electroterapie: ultrasunete, unde scurte, ionizări, curenţi diadinamici, faradici, exponenţiali, interferenţiali, TENS, STOCH, trabert, stimulare rusească;
– Masoterapie: masaj regional/segmentar cu unguent terapeutic;
– Fototerapie: UV, solux;
– Termoterapie: aplicaţii parafină:
– Hidroterapie: băi cu bule, băi galvanice 4 celulare.
Eficienţa tratamentului balnear oferit de Sanatoriul Balnear Slănic Moldova este susţinută şi de asocierea cu tratamente prescrise de medicii curanţi bazate pe:
– aeroterapie – aerul bogat în aerosoli şi ioni negativi de care se bucură staţiunea Slănic Moldova, situată pe versantul estic al Carpaţilor Orientali (masivul Nemira) la înălţimea de 530 m, pe valea pârâului Slănic;
– crenetoterapie – cură cu apele minerale din Slănic Moldova (20 de izvoare şi sonde de mică adâncime), cloruro-bicarbonatate, sodice, carbogazoase, uşor sulfuroase, atermale, de diverse compoziţii şi concentraţii cu o mineralizare totală între 0,5-17gr/l;
– mofetoterapie – la mofetele din Slănic Moldova – emisii de gaz terapeutic, cu concentraţii de CO2 mai mari de 70% de utilizat în afecţiuni vasculare;
– speleoterapie – în Salina Tg-Ocna, situată la 18 km distanţă de Slănic Moldova.
Pacienții asigurați beneficiază în regim de ambulatoriu, de consultații și 4 proceduri/zi, pe o perioadă de 10 zile.
Pacienții asigurați, internați, în secția cu paturi, beneficiază de cura balneară între minim 10 zile și maxim 21 zile.
Pacienții neasigurați beneficiază de pachete de cură balneară în regim de internare de 5, 7, 10 zile, contra-cost.
Acte necesare pentru pacienții asigurați:
– bilet de trimitere tipizat (în dublu exemplar), de la medicul de familie sau medicul specialist, către specialitatea clinică balneofizioterapie;
– act de identitate;
– dovada calității de asigurat, prin adeverința de asigurat eliberată de CAS județeană de care aparțin.
Program de funcționare: non-stop.
Pacienții asigurați beneficiază de tratament gratuit în ambulatoriu = consultație inițială, reconsultație + 4 proceduri/zi.

Contact:
Sanatoriul Balnear Slănic-Moldova, str.N. Balcescu nr.7, Cod poștal 605.500.
Tel: 0234.348.129 / Fax: 0234.348.184.
E-mail: sanatoriuslanic@yahoo.com.


Baza de Tratament – Hotel ,,Venus” are o suprafață de 452 mp și poate asigura un număr de circa 1.200 proceduri zilnic pentru tratarea afecțiunilor aparatului digestiv, hepato-biliare, căilor respiratorii, metabolice și de nutriție, asociate.
Apele minerale carbogazoase, dar și microclimatul de salină (Salina Târgu-Ocna) sunt hotărâtoare în tratamentele aplicate de personalul de specialitate. Baza de tratament dispune de spații amenajate, instalații și aparatura medicală pentru a asigura următoarele proceduri și tratamente: hidroterapie, masoterapie, electroterapie, terapie respiratorie, termoterapie. Tratamentele sunt efectuate sub supravegherea personalului medical.
Apele minerale carbogazoase, dar și microclimatul de salină (Salina Târgu-Ocna) sunt hotărâtoare în tratamentele aplicate de personalul de specialitate.

Contact:
Hotel ,,Venus”, str. Mihai Eminescu nr. 1
Telefon: 0234.348.192
Fax: 0234.348.718
Email: receptie.smoldova@alfahotels.ro
Web: www.alfahotels.ro

Baza de Tratament – Hotel ,,Euro Vacanța” dispune de spații amenajate, aparatură medicală modernă pentru a asigura procedura în funcție de terapia recomandată de medic și anume:
– Electroterapie – curenți dinamici, ionizare, trabert tens, curenți interferențiali, ultrasunet;
– Terapie respiratorie – aerosoli și inhalații cu ape minerale;
– Masoterapie – masaj manual, masaj limfatic;
– Termoterapie – aplicații cu parafina, solux, unde scurte, microunde;
– Hidroterapie – hidromasaj, baie cu bule, baie galvanică, duș subacval.

Contact:
Hotel ,,Euro Vacanța”, str. Vasile Alecsandri, nr. 4.
Telefon: 0234.348.280.
Fax: 0234.348.280.
Web: www.hotelslanicmoldova.ro.

Baza de Tratament – Complex Cristal
În cadrul centrului de recuperare din cadrul complexului se tratează:
– afecțiuni ale coloanei vertebrale: spondiloze, scolioze, discopatii, hernii de disc;
– artroze;
– afecțiuni hepato-biliare: hepatite, calculi biliari, dischinezii biliare;
– afecțiuni renale: microlitiaze, litiaze renale;
– afecțiuni ale aparatului uro-genital;
– afecțiuni ale aparatului cardio-vascular;
– afecțiuni ale tractului digestiv: gastrite, ulcere, colite;
– afecțiuni ale aparatului respirator;
– afecțiuni neuropsihice, etc.
Fiind dotată cu aparatură și cadre medicale specializate și recunoscute la nivel național, coordonate de bio-terapeut Dan Ciurlică, baza de tratament pune la dispoziție:
– cabinet de chiropractică și bioterapie;
– cabinet de reflexo-terapie;
– cabinet de osteopatie;
– sală de masaj;
– saună;
– fitness;
– jacuzzi;
– piscină acoperită;
– sală pentru băi minerale și băi de plante medicinale.

Contact:
Pensiunea ,,Cristal”, str. N. Bălcescu nr. 70.
Telefon: 0744.219.866 sau 0744.111.554.
Fax: 0234.348.004.
Email: contact@complex-cristal.com.
Web: www.complex-cristal.com

Pârtia de Schi ,,Nemira”

Descriere
Pârtia de schi ,,Nemira”din staţiunea Slănic-Moldova a fost realizată de Consiliul Judeţean Bacău în parteneriat cu Primăria oraşului Slănic-Moldova în cadrul proiectului ,,Schi Parc Slănic-Moldova”, cod SMIS 3393, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă si promovarea turismului; DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.
Pârtia de schi ,,Nemira” este situată la intrarea în stațiunea Slănic-Moldova, la circa 100 metri de DN 12B și are o traiectorie cu orientare spre nord, fiind situată la altitudinea maximă de 724,54 metri (baza superioară) și altitudinea minimă de 484,54 metri (punctul de plecare).
Are o lungimea pe înclinare de 1.414 metri, lăţimea medie de 38 metri, o diferenţă totală de nivel de 239,62 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.
Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.
Telescaun – detalii tehnice:
– Telescaun Fix tip C.F. 4 LEITNER;
– Tip dispoz. de transp. – scaun fix/4 pers;
– Lungime traseu – 1.089,34 m;
– Durata medie de urcare – 10-12 minute;
– Număr scaune – 68;
– Capacitate scaune – 4 pers/urcare;
– Capacitate transport (per/ora) – 1.200;
– Viteza de lucru (m/s) – 2,3.

Contact:

Pârtia de schi ,,Nemira”, str. N. Bălcescu nr. 44 C, Slănic-Moldova, cod poștal 605.500, jud. Bacău.

Telefon: 0371.023.073.

Fax: 0372.008.823.
Web: http//www.partianemira.ro.
GPS: 46. 215208, 26.449992.

Sala de Sport, str. Vasile Alecsandri, nr. 4, tel. 0234.348.119.

Târgu-Ocna

Salina şi parcul Măgura sunt principalele zone dedicate tratării unor afecţiuni, cu precădere a căilor respiratorii şi reumatismale, la care adăugăm baza de tratament a Complexului Hotelier Măgura şi modernul Centru Spa Creangă.

Parcul Măgura. Primele izvoare minerale au fost descoperite în 1846, în „grădina lui Nastasache” (actualul Parc), şi tot atunci au fost făcute primele analize chimice ale acestora. Însă abia în 1883 doctorul Samuel Konya publică analiza chimică a celor 7 izvoare, iar în 1888 a avut loc captarea lor. Primele băi organizate (40 de cabine şi 70 de căzi) apar în 1912, dar, în timpul Primului Război Mondial, stabilimentul a fost distrus şi s-a construit unul nou între anii 1927–1936, dar care funcţiona numai în timpul verii. Existenţa acestor izvoare a făcut ca oraşul Târgu-Ocna să fie trecut în categoria staţiunilor balneoclimaterice încă din anul 1894, statut reconfirmat în 2002, Târgu-Ocna devenind staţiune turistică de interes naţional. După 1970, exploatarea sării prin sonde a dus la deteriorarea gravă a parcului. Abia în ultimii ani s-a trecut la reamenajarea şi la valorificarea potenţialului său turistic.
La 11 iunie 2009, s-a inaugurat Centrul Balnear Parc Măgura din Târgu-Ocna care cuprinde: Centrul de tratament balnear Parc Măgura, Centrul de informare turistică, Parcul Măgura şi Centrul de izvoare minerale. Noul centru balnear va valorifica proprietăţile terapeutice ale celor 7 izvoare minerale din vecinătatea sa. Deocamdată, pe timpul verii, funcţionează doar cele două piscine pentru adulţi şi pentru copii. Din cele 7 izvoare, Izvorul nr. 1, care are apa sulfuroasă, clorurată, bicarbonatată, sodică, hipotonă, este indicat în cura internă (de ex.: enterocolite cronice nespecifice, diskinezii biliare, colecistite cronice, sechele post operatorii ale căilor biliare). Izvoarele 2 şi 4, cu apa sulfuroasă, uşor bromurată, clorurată, sodică, hipotonă sunt indicate atât în cura internă (de ex.: enterocolite cronice nespecifice, diskinezii biliare, colecistite cronice, sechele post operatorii ale căilor biliare), cât şi în cura externă (de ex.: reumatism cronic degenerativ, sechele musculo-articulare post traumatice şi afecţiuni neurologice periferice cronice). Izvoarele nr. 3, 5, 6 şi 7, cu apa sulfuroasă, uşor bromurată, clorurată, sodică, hipotonă, sunt indicate doar în cura externă (reumatism cronic degenerativ, reumatism abarticular, sechele musculo-articulare post traumatice şi afectiuni neurologice periferice cronice). Un punct de interes este Groapa Burlacu, un lac format prin scufundarea terenului ca urmare a exploatarii sării în soluţie în zonă; transformarea acestuia în lac de agrement este prevăzută deja într-un proiect. În parc sunt organizate în luna august manifestările dedicate „Zilelor oraşului Târgu-Ocna”, iar în vecinătatea sa, stadionul este gazda unor meciuri de fotbal, dar şi a altor competiţii sportive. Parcul Măgura rămâne locul preferat pentru promenade.

Baza de tratament și agrement Salina
Situată la cateva sute de metri de centrul oraşului Târgu-Ocna, pe valea Vâlcicăi, Salina este unul din punctele de atracţie ale oraşului. Începutul exploatării sării în această zonă datează din sec. XV, din timpul lui Ştefan cel Mare.
A fost singurul centru de exploatare a sării din Moldova, sarea fiind exportată pe trei continente. De-a lungul timpului s-au folosit trei metode de extragere a sării: ocne în forma de clopot (sec. XV până în anul 1870 – groapa arestaţilor, groapa Opreanului, groapa Ocniţei); camere mari trapeizodale dispuse în jurul unui pilier central (1870–1968, minele Moldova Veche şi Moldova Nouă) şi camere mici şi pilieri pătraţi (din 1967 – mina Pilot şi mina Trotuş).
Prima bază turistică a fost înfiinţată în mina Pilot, în 1974, la 130 m adâncime, fiind profilată pe tratarea afecţiunilor căilor respiratorii superioare.
Baza turistică de agrement, înfiinţată în anul 2005, este amplasată în Mina Trotuş, la orizontul IX, la 240 m adâncime, la 3,1 km de punctul de plecare a microbuzelor şi 136 m faţă de punctul de intrare în mină. Baza turistică are o suprafaţă de 13.000 m.p., un volum util de 61.000 m.c. şi 8 m înălţimea camerelor amenajate (camere mici cu pilieri pătraţi). Microclimatul de salină, bogat în ioni negativi, are o temperatură constantă de 12-13 grade Celsius şi este favorabil pentru tratarea afecţiunilor căilor respiratorii.
Baza turistică de agrement oferă următoarele puncte de interes: Biserica „Sf. Varvara”, Muzeul Sării, Sala de Spectacole „Florin Piersic”, cascada şi lacul sărat, spaţiul pentru gimnastică, cabinet medical, bază sportivă (terenuri şi spaţii amenajate pentru fotbal, volei, baschet, tenis de masă, biliard, şah, table, jogging, role), locuri de joacă pentru copii (leagăne, tobogane, maşinuţe), jocuri mecanice, chioşc alimentar, magazin de suvenire şi terasă, internet wireless (4 calculatoare), o locomotivă din perioada interbelică. Biserica „Sf. Varvara” este una dintre puţinele biserici din ţară construite în saline. Săpată în sare, în cursul anului 1992, biserica are aplicele, marele candelabru, chinoavele şi alte obiecte de cult tăiate în sare. Vizitarea bisericii şi a bazei turistice de agrement, un adevărat oraş subteran, se poate transforma într-o experienţă unică. La suprafaţă există un strand cu apă sărată, cu program în sezonul cald, indicat pentru afecţiunile reumatismale.

Contact:
Str. Salinei, nr. 12.
Tel. 0234.341.341.
Email: salina@salina.ro.

Pensiunea ,,Casa Creangă” reprezintă o alternativă de agrement şi tratament pentru turiştii tot mai numeroşi care-l vizitează. Complexul oferă oaspeţilor săi un prilej de relaxare, asigurând cazare, restaurant, dar şi numeroase modalităţi de petrecere a timpului liber: pescuit sportiv, saună, piscină, jacuzzi, călărie, tenis de câmp, tenis de masă, biliard etc. Două săli de conferinţe oferă un spaţiu generos şi dotările de excepţie asigură conditii pentru evenimente de training, teambuilding şi conferinţe tematice. NOUL CREANGĂ SPA (4****) dispune de un spaţiu excelent de relaxare şi reconfortare. Centrul SPA oferă: Relaxare & Fitness (Piscină interioară cu apă dulce; Bazin cu apă sărată; Jacuzzi; Piscină pentru copii; Saună finlandeză, HAMAM, Saună cu infraroşu; Cameră de relaxare cu privelişte spre Valea Trotuşului; Sală de fitness); Beauty (Presoterapie; Remodelare corporală şi facială MANTIS; Duşuri Vichy; Scrub-uri cu diferite arome; Băi de relaxare cu 60 de jeturi de apa şi diverse arome; Tratamente cosmetice pentru diverse afecţiuni ale tipului de ten; Masaje de relaxare anticelulitice pe saltea cu apă); Sănătate (Elongaţii cervicale şi lombare; Aerosoli; Împachetări cu parafină; Masaje terapeutice; Băi individuale cu apă sărată; Băi cu 60 de jeturi; Ultrasunete, Electroterapie, Vacuum, Electrostimulare, Laser; Duş subacval; Sală de recuperare medicală; Gimnastică medicală în apă; Presopunctură). Alături de Baza de agreement Salina este al doilea punct de atracţie turistică a oraşului.

Contact:
Pensiunea ,,Casa Creangă”.
Str. Gălean, nr. 23, Târgu Ocna.
Tel. 0742.176.730; 0758.031.488.
www.casacreanga.ro.

Complexul Hotelier Măgura are o carte de vizită impresionantă, oferind turiştilor: cazare în camere single şi duble, apartamente (360 locuri), restaurant de 450 locuri în 4 saloane: ALB, ROŞU, VERDE, salonul ALBASTRU (de protocol), orchestră, bar de zi cu 40 de locuri; terasă de vară cu 40 de locuri; biliard, jocuri distractive. Este singura unitate din staţiune care oferă programe complete de tratament pentru afecţiunile căilor respiratorii. Posedă bază de tratament proprie, în incintă, dotată cu instalaţii moderne pentru efectuarea unei palete largi de proceduri balneofizioterapeutice (aerosoloterapie, electroterapie, hidroterapie, masaj, împachetări cu parafină), dar şi sală de Fitness. Pacienţii au acces la moderna baza turistică de agrement de la Salina şi servicii asigurate de un personal medical cu bogată experienţă în domeniu.

Contact: Hotel Măgura, Str. Trandafirilor nr.3, Tel: 0234.344.444

Zona se pretează nu numai pentru turism balneoclimateric, cultural (bisericile şi clădirile vechi ale oraşului), monahal (Mănăstirea Măgura Ocnei şi Schitul Cireşoaia), dar şi itinerant. Din oraş se pot organiza drumeţii în împrejurimi, pentru a admira peisaje de o rară frumuseţe: dealurile subcarpatice dintre Vâlcele şi Gălean, cu carst pe sare, Muntele Măgura, hogbackul Drăcoaia, dealul Perchiu, defileul Trotuşului etc. La 9 km spre V, pe şoseaua DN 12A, se află comuna Dofteana, care este un important centru etnografic, cu interesante obiceiuri de iarnă. Valea Dofteanei, cu punctele Poiana Sălăriei şi Ciunget, constituie o zonă turistică deosebită: cu izvoare minerale bogate, comparabile cu cele de la Vichy, cu un cadru natural sălbatic, o frumoasă perspectivă spre Masivul Nemira etc. O plimbare de neuitat se poate face în Parcul dendrologic de la Hăghiac, unde pe o suprafaţă de 50 de ha se găsesc peste 570 specii de plante şi arbori (splendide exemplare de conifere). La 18 km, pe DN 12B, într-un peisaj magnific, se află staţiunea turistică de interes naţional Slănic-Moldova, numită şi Perla Moldovei, cu 22 izvoare bicarbonatate, sodice, carbogazoase, feruginoase, magneziene, indicate în afecţiunile aparatului digestiv, căilor respiratorii, în bolile de nutriţie etc. Staţiunea oferă posibilităţi de cazare şi agrement în numeroasele sale vile. Pârtia de schi este noua atracţie pentru sezonul de iarnă. Alte itinerarii turistice, municipiul Oneşti, oraşele Comăneşti şi Dărmăneşti, staţiunea balneoclimaterică de interes local Poiana Sărată, valea Caşinului, Bogdana, Pralea, Berzunţi, Tescani, municipiul Bacău (muzee, monumente istorice, palate, centre etnografice, izvoare minerale, posibilităţi de agrement).

Staţiunea turistică Târgu-Ocna poate fi un sejur mai scurt, pentru vizitarea obiectivelor turistice, sau mai lung, pentru tratarea unor afecţiuni sau de recreere şi relaxare datorită climatului său de cruţare. Este o destinaţie care nu poate fi ocolită de cei care vizitează această zonă geografică.