Skip to content

Noutăți

Sub egida Ministerului Culturii, în organizarea Centrului de Cultură ,,George Apostu” din Bacău, are loc în perioada 11-13 noiembrie, Simpozionul Național de Estetică, ediția a XXIV-a, cu tema ,,Călătorii în timp”, în fapt, o invitație la analiză introspectivă, la redescoperirea lucrurilor simple, a esențelor pierdute în această încercare globală de a amâna un final previzibil în detrimentul bucuriei de trăi.
Simpozionul Național de Estetică va debuta joi, 11 noiembrie 2021
, cu vernisarea expoziției de artă vizuală „Călătorii în timp”. Este vorba despre o expoziție colectivă, cu lucrări de pictură, sculptură, grafică și fotografie, simezele Muzeului de Artă Contemporană „George Apostu” găzduind o selecție de lucrări plastice aparținând unui număr de 37 de autori; totodată, este vorba despre o expoziție retrospectivă, lucrările fiind realizate în cadrul ultimelor cinci ediții ale Rezidenței Tescani. O colecție ce ne prezintă un veritabil potpuriu de cromatici contemporane …
Obligat de noile restricții impuse de incidența ridicată a infectării cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației României, Centrul de Cultură „George Apostu” a reconfigurat programul evenimentului, renunțând parțial la formatul său clasic (fizic) și abordând varianta online.
Astfel, cu excepția nelipsitei expoziții de artă vizuală, ce va fi vernisată în format fizic, toate celelalte activități vor fi prezentate exclusiv online, pe pagina de Facebook a instituției, după următorul program:
Joi, 11 noiembrie 2021, Ziua Artelor Vizuale
Ora 17.00 – Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău: Deschiderea oficială a Simpozionului Naţional de Estetică, ediţia a XXVI-a; Expoziție de pictură, sculptură, grafică, fotografie „Călătorii în timp”, prezintă prof. univ. dr. Petru Bejan; Prezentarea celor mai recente apariții editoriale ale Centrului de Cultură „George Apostu”: revista „Vitraliu” (nr. 55); Albumul de artă „Dragoș Pătrașcu-Athanor”.
Vineri, 12 noiembrie 2021, Ziua Interferențelor Artistice: Spectacolul lumii – Estul întâlnește, concept artistic realizat de Gheorghe Geo Popa (actor și manager al Centrului), cu: Andrei Kivu (Franța)-violoncel, Ali Asghar Rahimi (Iran)-tambour și voce, Călin Grigoriu-chitară clasică, Gabriel Scalschi-coregraf, Andra Romașcanu-coregraf. Este o producție video prezentată pe pagina de Facebook a Centrului, la adresa: www.facebook.com/centruldeculturageorgeapostubacau/, disponibilă pentru vizionare timp de 24 de ore.
Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, Ziua Dramaturgiei Românești: „America de-Acasă”, spectacol susținut la Teatrul „Luceafărul” din Chișinău, în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești (23 septembrie 2021); filmul acestui spectacol va fi difuzat pe pagina de Facebook a Centrului, la adresa www.facebook.com/centruldeculturageorgeapostubacau/, disponibil pentru vizionare timp de 24 de ore, marcând astfel aniversarea Zilei Dramaturgiei Românești.
,,Vă invităm, așadar, să luați parte la o călătorie spirituală prin lumea culorilor purificatoare de tot balastul cotidian, prin galaxia sunetelor abilitate să ne apropie de Creator, prin universul cuvintelor, pentru a ne reaminti de unde a început povestea fiecăruia dintre noi”, se arată în comunicatul de presă al instituției organizatoare.
Pentru anul 2021, programul cultural al Centrului de Cultură „George Apostu” se desfășoară sub genericul „Identitate și Diversitate – Ferestre Deschise”.
Sursa: Centrul de Cultură ,,George Apostu” Bacău

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112