Skip to content

Noutăți

Organizatorii evenimentului ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival”, care se desfășoară anual în orașul Dărmănești – Bacău au bucuria de a ne anunța că printre participanții la ediția din acest an (26 – 28 august) se vor afla și olandezii din trupa Harlem Lake, câștigătorii celei de-a X-a ediții a European Blues Challenge (Malmö, 2 – 4 iunie 2022).
Harlem Lake au debutat în formula actuală în 2017, abordând atât bluesul anilor 60 – 70, cât și blues rock-ul contemporan și american. Influențele lui BB King, Joe Bonamassa, Dire Straits și Little Feat s-au adunat împreună, iar albumul lor de debut – ,,A Fool’s Paradise vol.1” reliefează potențialul enorm al acestei trupe tinere.
De asemenea, festivalul oferă anul acesta o premieră absolută pentru România, în sensul că pe scena de la Dărmănești vor concerta Kyla Brox (Marea Britanie) – câștigătoarea European Blues Challenge 2019, Harlem Lake – câștigătorii European Blues Challenge 2022, dar și Othello Trio – bandul care a reprezentat România la European Blues Challenge 2022.
,,Faptul că în programul festivalului îi avem pe doi câștigători ai European Blues Challenge – Kyla Brox și Harlem Lake, pe unul dintre cei mai apreciați chitariști la nivel mondial, Dan Patlansky, pe Sam Kelly – cel care este o legendă în UK și Europa, câștigător de cinci ori a titlului de cel mai bun toboșar din Marea Britanie (prezent pe ultimul album al regretatului Gary Moore), pe revelațiile blues-ului italian, Eliana Cargnelutti și Big Man James Trio, pe Meena Cryle – cea care nu de puține ori aduce aminte prin timbrul vocii sale de celebra Etta James, dar și pe Cotton Pickers din Serbia, ne arată nivelul la care a ajuns acest eveniment”, a spus Marius Diaconescu, inițiatorul și managerul festivalului de la Dărmănești.
Toți cei enumerați mai sus, vor fi însoțiți în povestea 2022 a ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești, jazz blues festival”, de Trans Express, Stones Free, Othello Trio și Dusty Ride din România.
Festivalul de la Dărmănești este un concept menit să integreze oamenii care vin în zonă în comunitatea locală, să exploreze Valea Trotușului și să-i descopere autenticitatea, unicitatea și frumusețile naturale, iar pentru câteva zile să simtă că aparțin locului și comunității.
Cea de a treia ediție a ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival”, are loc în perioada 26 – 28 august 2022, pe stadionul Uzul din Dărmănești, fiind organizat de către Asociația ,,Sunetul Munților” (membră a European Blues Union) în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Dărmănești.
Detalii eveniment: www.blues-in-the-garden-festival.ro, office.sunetulmuntilor@gmail.com

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112