Skip to content

Noutăți

La Monumentele Eroilor de pe Dealul ,,Cireșoaia” (stațiunea Slănic-Moldova), are loc, sâmbătă, 10 septembrie, cu începere de la ora 13.00, o ceremonie militară și religioasă în memoria Eroilor Neamului care și-au jertfit viața în timpul Primului Război Mondial. În urmă cu 105 ani, în vara de foc a anului 1917, Regimentul 15 Infanterie, alături de Regimentul 27 Infanterie Bacău, de Batalionul Vânători de Munte și de alte unități militare au făcut, pe Dealul Cireșoaia, suprema jertfă de sânge pentru apărarea țării. Rezistența eroică de pe dealurile ,,Cireșoaia”, ,,Măgura” și ,,Coșna”, ca și din alte locuri de pe Valea Oituzului au constituit ultimul aliniament de apărare în fața trupelor Puterilor Centrale care veneau către inima Moldovei.
La evenimentul organizat pe Dealul ,,Cireșoaia” vor participa militarii Brigăzii 15 Mecanizată „Podu Înalt”, demnă continuatoare a Regimentului 15 Infanterie, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai Filialei Bacău „Colonel Corneliu Chirieș” a Asociației Naționale Cultul Eroilor „Regina Maria” și ai Asociației ,,Tradiții Militare Românești” din Bacău.
La finalul ceremonialului, detașamentele participante vor defila în Parcul Central al stațiunii, iar la Foișorul Muzical se va desfășura atât sâmbătă (17.00 – 19.00) cât și duminică (13.00 – 14.00), un program de cântece patriotice cu muzică militară.
Accesul auto pe Dealul ,,Cireșoaia” se va putea face pe DN12B, în cartierul ,,Cerdac”, în dreptul bisericii ortodoxe, pe un drum forestier, circa 6 km.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112