Skip to content

Noutăți

Competiția ,,Destinația Anului”, cel mai important proiect de promovare a României continuă și în 2023 cu ediția a treia, după ce, în primele două ediții s-au înregistrat peste 150.000 de români care au votat destinațiile anului!
Principala misiune asumată prin acest proiect o reprezintă susținerea comunităților locale în efortul de afirmare a unor branduri turistice puternice, apreciate de publicul din România.
În acest scop ,,Destinația Anului” foloseşte cea mai amplă platformă media integrată (TV, digital si social media) pentru a aduce in atenţia românilor destinaţiile cele mai spectaculoase din Romania.
În acest sens, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS) invită autoritățile locale și operatorii turistici din județul Bacău să se înscrie în competiția ,,Destinația Anului” 2023, care vor beneficia de prezentare și promovare prin intermediul mijloacelor de comunicare ale acestui serviciu.
Cu această ocazie, SPJPTCAS Bacău prezintă și noutățile acestei noi ediții, pentru a stimula participarea celor interesați.
– Astfel, prima noutate se referă la introducerea mai multor categorii de premii pentru localităţi şi regiuni, dar şi în premieră pentru operatori turistici, după cum urmează:
1. Categorii pentru Localități sau Regiuni:
– Orașe care inspiră: Orașe mari, cu notorietate mare la nivel național, care investesc în dezvoltare și promovare turistică. Sunt eligibile municipii;
– Tărâmuri cu istorie și tradiție: Zone geografice sau localități diferențiate prin moștenirea istorică și/sau conservarea tradițiilor. Sunt eligibile localități sau regiuni întinse pe o suprafață de maximum 3000km2 (cca. jumătate dintr-un județ);
– Comori naturale: Zone geografice sau localități diferențiate prin tezaurul natural, valorificat prin eco-turism sau alte forme de turism în natură. Sunt eligibile localități sau regiuni întinse pe o suprafață de maximum 3000km2 (cca. jumătate dintr-un județ);
– Stațiuni turistice: Stațiuni balneoclimaterice, montane sau dedicate turismului estival de pe litoralul românesc. Sunt eligibile stațiuni de interes local sau național.
2. Categorii pentru Operatori Turistici:
– Parcuri de distracție și aventură: Parcuri de atracții ce oferă experiențe și distracții pentru copii, sportive etc;
– Atracții cultural-educative: Muzee, castele, evenimente, obiective arhitecturale, saline, peșteri sau alte monumente ale naturii amenajate;
– Resort-uri: Complexuri hoteliere mai mari de 100 de camere ce oferă turiștilor nu doar cazare, ci și pachete de experiențe;
– Boutique – Locații cu mai puțin de 100 de camere, oferind o experiență turistică exclusivă, deosebită. Categorie prezentată de EpicVisits.com,
– Destinații gastronomice – Restaurante, crame etc. ce devin în sine destinații prin experiențe gastronomice sau/și enologice deosebite.
– A doua noutate se referă la introducerea unui element suplimentar de obiectivitate în jurizare. Pe lângă juriu şi voturile publicului, o parte importantă din punctaj va fi stabilită pe baza unei cercetări sociologice reprezentative statistic pentru românii care călătoresc.
– A treia noutate este legată de Clubul ,,Destinaţia Anului”, în care vor fi aduse cele mai importante destinaţii turistice din România, fie că sunt localităţi, regiuni sau operatori turistici, care vor fi susținute în eforturile lor de afirmare, prin promovare TV & online, dar şi prin acces la know-how, la informaţii utile şi date-cheie despre turismul românesc, şi prin posibilitatea accesului la rezultatele Cercetării ,,Destinaţia Anului”.
Demn de menționat este faptul că în 2022, orașul Dărmănești a câștigat etapa regională alături de Brezoi și Toplița la Categoria ,,Localități Turistice” și a fost printre finaliștii la aceeași categorie.
Îndemnul pe care îl adresează tuturor românilor platforma www.destinatiaanului.ro şi PrimaTV este unul simplu și direct: ,,Hai să ne cunoaştem ţara”! Și îi invită să nominalizeze cele mai frumoase destinaţii din Romania pe www.destinatiaanului.ro.
Mai multe detalii despre campanile pot fi accesate pe www.destinatiaanului.ro.
Cu stimă,
Inspector de specialitate Romulus-Dan BUSNEA
Responsabil în domeniul comunicării – Purtător de cuvânt
E-mail: rbusnea@yahoo.com
SPJPTCAS Bacău
Calea Doctor Alexandru Șafran nr. 145, clădirea Incubatorul de afaceri, etaj I
600298, Bacău
Telefon/Fax: 0234.708.628
E-mail: turism@turism-bacau.ro
Website: http://turism-bacau.ro/

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112