Skip to content

Noutăți

În stațiunea Slănic-Moldova are loc la sfârșitul săptămânii (2-3 iulie), ediția a patra a Concursului de alergare montană Legendele Nemirei, eveniment sportiv de talie națională, organizat de Asociația Prietenii Slănicului, în colaborare cu Primăria Slănic-Moldova și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.
În programul ediției din acest an sunt cuprinse trei probe de alergare, respectiv SemiMaraton, Cros și Cursa Copiilor.
Proba de SemiMaraton se va desfășura pe o lungime de aprox. 25 km, cu o diferență pozitivă de nivel de 1.100 metri. Startul se va da din Parcul Central al stațiunii pe următorul traseu: Valea Pufului, drum forestier, Valea Slănicelului, Popas turistic Camping, Muntele Dobru, Valea Dobru, Muntele Cerbul, Pârtia de schi Nemira, Parc Central.
Proba de Cros se va derula pe o lungime de aprox. 14 km cu o diferență pozitivă de nivel de 700 m. Startul se va da tot din parcul stațiunii, pe traseul: Parc Central, Valea Slănicului, Muntele Dobru, Valea Dobru, Muntele Cerbul, Pârtia de schi Nemira, Parc Central.
Cele două probe vor începe sâmbătă, la ora 9.00, urmate de proba Cursa Copiilor (de la ora 12.00) și festivitatea de premiere (ora 14.30).
,,Am apreciat atmosfera deosebită, cu totul specială a unui astfel de concurs. Voluntari care aveau grijă să nu-ți lipsească nimic, traseul bine marcat, puncte suficiente de realimentare, fotografi care au surprins imagini de neuitat”, a spus un participant la ediția anterioară.
,,Vă așteptăm cu drag și anul acesta să scriem împreună o nouă filă din legendele munților Nemira!” a spus și Mihaela Elena Anton, președintele Asociației ,,Prietenii Slănicului”, principalul organizator al evenimentului.
Concursul are și o componentă caritabilă, astfel că fiecare kilometru alergat va însemna încă o masă caldă pentru copiii ce provin din medii defavorizate și care se află în Centrul pentru Servicii Sociale ,,Luigi Scrosoppi” din Slănic-Moldova, cartier Cireșoaia.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112