Skip to content

Noutăți

Gala ,,Destinația anului” a găzduit, în urmă cu doar câteva zile, decernarea premiilor pentru sezonul 2022, după o concurență acerbă între localități cu un mare potențial turistic, unul ce merită pe deplin valorificat și promovat.
La categoria ,,City Break”, municipiul Iași câștigă premiul publicului și este distins cu Trofeul ,,Destinația Anului 2022” în România. Premiul juriului merge către Brașov, în timp ce Târgoviște rămâne cu titlul de ,,Destinația Anului 2022 în Muntenia, Oltenia și Dobrogea” câștigat în etapa regională.
La categoria ,,Localități Turistice” marele trofeu ajunge în Transilvania, la Toplița, favorita publicului. Premiul juriului s-a dus către Brezoi, în timp ce orașul Dărmănești (Bacău) rămâne cu titlul de ,,Destinația Anului 2022 în regiunea Moldova și Bucovina”, câștigat în etapa regională. În afară de faptul că au savurat recunoașterea muncii lor, echipele câștigătoare și-au propus planuri de viitor, unele chiar de colaborări între actuali rivali de categorie și au lansat invitații la ei acasă.
,,Proiectul lansat de administrația locală încă din 2020 viza ca orașul Dărmănești să devină una dintre cele mai frumoase localități la nivel național. Participarea în cadrul competiției `Destinația Anului 2022`, şi obținerea locului 1 în Moldova şi Bucovina, vine să confirme potențialul deosebit şi resursele pe care le avem, pe de o parte, iar pe de altă parte avem confirmarea turiștilor prin votul acestora. Totodată, orașul nostru a făcut pași importanți pentru a deveni stațiune turistică de interes local, fiind localitatea cu cele mai multe arii protejate din județul Bacău, cu tradiții si obiceiuri unice, oameni deosebiți, rețete culinare specifice, evenimente culturale cu impact internațional. Pe această cale, mulțumim celor care ne-au votat și felicităm organizatorii şi pe cei implicaţi în acest proiect”, a declarat Constantin Toma, primarul orașului Dărmăneşti.
,,Am avut curajul să intrăm în competiție cu `cei mari` și, într-un anumit fel `ne-a și ieșit`. Și asta pentru că succesul vine din credință și din fapte bune. Din ceea ce faci și nu din ceea ce spui”, a afirmat și Marius Diaconescu, inițiatorul și managerul Festivalului Internațional de Blues și Jazz de la Dărmănești (,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival”), eveniment de marcă al vieții muzicale europene, care se desfășoară în acest an între 26 – 28 august.
,,Destinația Anului” este cea mai importantă competiție de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV, prin implicarea directă a românilor pe destinatiaanului.ro, ca și prin colaborarea cu bloggeri și influenceri de turism. Aflată la a doua ediție, ,,Destinația Anului” ridică ștacheta prin parteneriatul cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și Alianța Pentru Turism, prin introducerea unei jurizări extinse în două etape (pe regiuni și națională) și o dublare a intensității comunicării atât pe plan intern, cât și internațional. ,,Destinația Anului ” este un proiect asociat ,,Cred în România” (www.credinromania.ro) și este demersul unui grup de tineri care au beneficiat de oportunități de studiu și muncă pe care le datorează, într-o mare măsură, României.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112