Skip to content

Noutăți

De la Târgu-Ocna ne îndreptăm apoi spre ORAȘUL SLĂNIC-MOLDOVA, stațiune turistică de interes național, supranumită și Perla Moldovei.
Este cea mai veche stațiune balneoclimaterică din Moldova, cunoscută încă din 1840, când staţiunea apare pentru prima oară pe harta administrativă a Moldovei, sub denumirea de ,,Feredeiele Slănicului”.
Din Târgu-Ocna (DN12A), se poate ajunge în stațiune pe DN12B, unde vă propunem o plimbare la pas, cu vizitarea următoarelor obiective turistice:
Izvoarele minerale
Stațiunea Slănic-Moldova a devenit cunoscută prin izvoarele minerale, care ţâşnesc din ambele maluri ale râului Slănic. Descoperite începând cu 1801 și folosite din 1820, ele sunt răspândite pe o distanţă de aproape doi kilometri, de la confluenţa Slănicului cu Slănicelul (550 metri altitudine) şi până la confluenţa Slănicului cu pârâiaşul Scărişoara, unde se află punctul numit ,,300 de scări” (480  metri altitudine), grupate câte 3 – 4 sau izolate, la câte 50 – 150 metri unele de altele, majoritatea dintre ele fiind situate pe malul drept al apei.
Apele minerale de la Slănic au compoziţii şi concentraţii variate, fiind în general carbogazoase, bicarbonatate, slab sulfuroase, clorurate, sodice, hipertone, hipotone, oligominerale, indicate atât în cura internă cât și în cea externă pentru tratamentul bolilor digestive, renale, respiratorii, reumatice, endocrine și ginecologice. Valoarea terapeutică a apelor minerale de la Slănic-Moldova a fost confirmată de-a lungul timpului de medaliile obținute la Expozițiile internaționale de la Viena (medalie de aur, 1873), Frankfurt pe Main (medalie de argint, 1881), București (medalie de aur, 1894), Paris (medalie de aur, 1889). Din aceste motive a fost comparată de catre specialiști cu apele minerale de la Karlovy-Vary, Vichy, Aix-les-Bains, Baden-Baden etc. Izvoarele nr. 1, 3, 4 şi 5 sunt primele izvoare descoperite de serdarul domnesc Mihalache Spiridon. Izvorul nr.1  descoperit în 1801 (cu placă comemorativă din 1927, monument istoric), a păstrat multă vreme numele de Mihail, în amintirea serdarului. Staţiunea Slănic-Moldova ocupă unul dintre primele locuri printre staţiunile balneo-climaterice din Europa, din punctul de vedere al numărului de izvoare, al debitului total zilnic al acestora, dar mai ales al varietăţii compoziţiei şi concentraţiei apelor sale. În prezent sunt în explorare și exploatare 11 dintre aceste surse.
Parcul stațiunii (4,16 ha)
Cu fântâni arteziene și cascade antropice, are amplasat în centrul său Pavilionul de Muzică, construit în stil ,,Art Nouveau”, unde pe la sfârşitul secolului al XIX-lea, cânta o fanfară dirijată de capel-maistrul Cavaler Petro Rewotty. Acesta a compus şi o parte din muzica operetei „Băile de la Slănic”- considerată una dintre puţinele compoziţii din lume dedicate unei staţiuni, pe versurile publicistului băcăuan Costache Radu. Aici, la 24 iulie 1889, compozitorul George Enescu, geniul muzicii româneşti, concertează pentru prima oară în faţa numerosului public aflat la tratament în staţiune, când nici nu împlinise nouă ani (pe vremea când era elev al Conservatorului din Viena).
Monumente istorice și arhitectonice
Cazinoul, construcţie monumentală în stil baroc, cu elemente de stil vechi românesc, ridicat în 1894, după planurile arhitecţilor  George Sterian şi H. Rick din Iaşi, din iniţiativa arhitectului N. Ghica-Budeşti, pe atunci efor al Epitropiei ,,Sf. Spiridon” din Iaşi, administratorul stațiunii. Cazinoul din Slănic-Moldova este primul cazinou din România, fiind un monument istoric de valoare națională sau universală (Grupa A). Cu toate că o serie de articole și informații prezintă Cazinoul din Vatra-Dornei ca fiind primul din România (ridicat între 1896-1898), cel de de la Slănic-Moldova datează încă de la 1894, conform Listei Monumentelor Istorice din România, dar și a plăcii comemorative care se află pe fațada edificiului. Așadar, cele mai vechi și mai renumite cazinouri din România sunt în ordine cronologică, următoarele: Slănic-Moldova (1894), Vatra-Dornei (1898), Constanța (1910) și Sinaia (1912).
În Europa, Cazinoul din Slănic-Moldova se află pe locul cinci, după cele din Veneția (Italia, 1638), Spa (Belgia, 1763), Baden-Baden (Germania, 1834) și Monte Carlo (Monaco, 1856). Cazinoul din Slănic-Moldova a fost ridicat de către meșteri italieni împreună cu cei de pe Valea Slănicului, în anii 1892-1894, având la bază stilul ,,Art Nouveau”, cu influențe din stilurile neorenascentist și neoromânesc, acesta din urmă fiind reprezentat de turnurile principale, alături de ancadramentele de la uși, ferestre și panourile decorative din piatră. Clădirea, cu două nivele, este prevăzută lateral cu două turnuri zvelte şi pavilioane-terasă, cu ornamente de mare rafinament, sculptate în lemn.
Întrucât Cazinoul a fost realizat în timpul domniei Regelui Carol I (1881-1914), care a susținut dezvoltarea stațiunilor românești pe modelul celor din străinătate, în multe imagini vechi, acesta apare sub denumirea de ,,Casino Regal”. Din 1948 în imobil funcționează Casa de Cultură a orașului Slănic-Moldova, dar de-a lungul anilor, pe lângă aceasta, aici au mai funcționat biblioteca orășenească, un teatru de amatori (cu realizări artistice de excepție), un cinematograf (cu o splendidă sală cu balcoane de 350 de locuri), un club destinat tinerilor, săli de jocuri, dar şi galerii de artă, care au găzduit vreme de peste 20 de ani vernisajele unor expoziţii de pictură, sculptură şi artă decorativă tradiţională. În anul 1960 clădirii i se adaugă două terase destinate amenajării unui bufet, braserie și pensiune. Pentru a i se reda forma inițială, clădirea Cazinoului a fost restaurată în perioada 1986-1989, fiind amenajată în totalitate ca edificiu cultural-artistic și educativ. A fost reabilitată total între anii 1994-1995. Aflat în proprietate privată, Cazinoul a fost scos la licitație, obiectivul posibil fiind transformarea lui într-un ,,boutique hotel”, centru de conferințe și evenimente sau festivaluri de film, cu săli de expoziții și restaurante.
Complexul Balnear (Hotel) ,,Racoviţă” (1887 – 1912), clădire monumentală, care îmbină stilul baroc cu elemente de arhitectură veche românească, locație care a adăpostit în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, comandamentul german al Grupului de Armate ,,Ucraina de Sud”, retras în grabă a doua zi după actul de la 23 August 1944.
Inhalatorul (1912), construcție masivă, din piatră și cărămidă, cu elemente decorative orientale, a deținut spații special compartimentate pentru aplicarea aerosolilor, inhalaţiilor, pulverizaţiilor, plus un complex de baro-camere format din patru chesoane pneumatice în care se introducea aer comprimat, ozonat şi filtrat la diferite presiuni, una dintre cele mai moderne unități de pneumoterapie din sud-estul Europei la acea vreme (instalație germană originală, în prezent inexistentă).
Vilele din stațiune, monumente reprezentative pentru patrimoniul cultural local (ridicate în sec. XVIII – XIX, ulterior modernizate, construcţii din piatră şi cărămidă cu elemente de arhitectură şi decor din piatră şi lemn, specific staţiunilor montane). Dintre acestea, vila fostei primării a orașului Slănic-Moldova este catalogată monument istoric (1870 – 1890).
Biserici și mănăstiri
Biserica Ortodoxă ,,Sf. Ilie”, reconstruită și finalizată  în 1927 este amplasată în parcul staţiunii, pe locul fostei bisericuțe ortodoxe ridicată la 1810; Biserica Romano-Catolică ,,Adormirea Maicii Domnului” (1947, reclădită după un proiect modern în 1998)
Mănăstirea ,,Sfântul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” , mănăstire ortodoxă cu obște de călugări, cartierul Cerdac, ridicată pe Muntele ,,Bolovanu” (la 900 m altitudine și la 6 km de stațiune), de către o familie de români stabilită în America (Vasile și Catinca Gavrilă), în prezent ambii decedați și îngropați în incinta locașului. În incinta mănăstirii se află biserica cu hramul ,,Sfântul Ștefan cel Mare” și paraclisul cu hramul ,,Schimbarea la Față”. Catapeteasma bisericii este din stejar sculptat; Biserica Romano-Catolică ,,Sfânta Ana”, cartier Cireșoaia (1922 – 1946).
Cimitirul Internațional al Eroilor (cu osuar şi obelisc), amenajat de Societatea ,,Cultul Eroilor” între anii 1930 – 1931. Situat în stațiune, lângă cimitirul oraşului, cuprinde 100 de morminte şi circa 3.500 de schelete ce aparţin eroilor români, ruși, germani și unguri, căzuți la datorie în războiul din 1916-1919. În 2019 au fost finalizate lucrările de restaurare a obeliscului și a pietrelor funerare, recuperarea și inscripționarea numelor eroilor cunoscuți, precum și tipărirea unui pliant cuprinzând informații despre acest monument. Repus în circuitul turistic al orașului.
Turiștii sosiți în stațiunea Slănic-Moldova beneficiază atât iarna, cât și vara, de Pârtia de schi Nemira.
Aceasta este situată la intrarea în stațiune, la circa 100 metri de DN12B, pe str. Nicolae Bălcescu nr. 44 C. Cu o traiectorie orientată spre nord, pârtia este amplasată la altitudinea de 720 metri – punctul cel mai înalt de plecare și are o lungime pe înclinare de 1.414 m, lăţime medie de 38 m, o diferenţă totală de nivel de 240 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat. Pârtia este prevăzută cu instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezire artificială (tunuri de zăpadă), maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, plase de protecție omologate, cameră web live, serviciu de salvare montană, parcare auto, monitori schi etc. Cu telescaunul poate urca oricine să admire peisajul de la înălțime, perspectiva fiind diferită pe durata verii. Pentru pasionații drumețiilor montane este oferit un acces facil către centrul stațiunii, prin intermediul următorului traseu turistic marcat cu triunghi albastru: Pârtia de schi ,,Nemira” (de la baza superioară a acesteia) – Valea Dobru – Parcul Central Slănic-Moldova.
Trasee montane
Iubitorii de drumeții montane pot parcurge cele nouă trasee montane care pleacă din stațiune, trasee marcate, omologate și prezentate pe un panou amplasat în parcul din centrul stațiunii.
Cheile și Cascada Slănicului
Cheile Slănicului se desfășoară paralel cu șoseaua care duce spre campingul stațiunii, pe o lungime de aproximativ 400 metri, stabilind demarcația dintre muntele Pufu (malul stâng) și muntele Dobru (malul drept). Formată din roci de mari dimensiuni, cascada coboară în trepte domoale, peisajul fiind completat de pădurea de foioase de pe maluri și de o punte construită deasupra acesteia, care oferă turiștilor o superbă imagine a naturii în toată frumusețea și sălbăticia ei. Aici se află și restaurante cu specific tradițional, în care se servesc mâncăruri ,,ca la mama acasă”.
La 6 km de stațiune, în cartierul  Cerdac, se poate vizita Ferma ,,Stâna Dacilor” de pe Muntele Bolovanu. Amplasată într-un peisaj mirific, în apropierea Mănăstirii ,,Ștefan cel Mare și Sfânt”, cu multiple posibilități de agrement: echitație, tiroliană, panou de escaladă, pescuit sportiv, tir cu arcul, plimbări cu trăsura, plimbări cu sania, ponei pentru copii, plimbări în natură, participare la mulsul vacilor, paintball, etc; mâncăruri și preparate tradiționale, toate din producție proprie. Aici se organizează anual Festivalul ,,Răvășitul Oilor” (luna octombrie): spectacole folclorice, expoziții de animale, expoziție de produse tradiționale, obiecte artizanale și sculpturi din lemn, concurs de cai, foc de tabără. Turiștii pot savura preparate specifice: bulz ciobănesc, pastramă de oaie, păstrăv afumat, gulaș, miel la ceaun, toate acestea stropite cu vin și rachiu din belșug.
În restaurantele și pensiunile din stațiune și împrejurimi, turiștii se pot desfăta cu delicii culinare specifice zonei și bucătăriei tradiționale românești: ,,Platou cu șunculiță de casă, brânza frământată de oi, ceapă roșie și ardei gras”, ,,Platou cu ceafă de porc, pulpă pui dezosată, piept de porc, cârnați de casă, mici, cartofi aurii, mămăliguță, murături”, ,,Pomana porcului și a vițelului”, ,,Ciorbă țărănească cu afumături”, ,,Borș de cocoș cu tăieței de casă”, ,,Borș de pește cu ardei iute”, ,,Fasole cu ciolan afumat și murături”, ,,Pui la ceaun”, ,,Friptură de coaste”, ,,Cotlete de berbecuț”, ,,Sărmăluțe moldovenești”, ,,Tochitură de purcel cu mămăliguță și murături”, ,,Berbecuț la ceaun cu mămăliguță și mujdei”, ,,Tocăniță țărănească”, ,,Păstrăv la grătar/tigaie”, ,,Bulz ciobănesc”, ,,Supă cremă de hribi”, ,,Cotlet de porc cu ciuperci pe pat de mămăliguță”, ,,Mușchiuleț de porc cu sos de hribi”, ,,Mușchi de vită la cuptor cu ierburi aromatice”, ,,Păstrăv la cuptor cu ierburi aromatice”, ,,Purceluș la proțap”, ,,,Mușchiuleț de porc împănat cu cartofi aurii și salată de murături”, ,,Pui cu smântână și ciuperci”, ,,Cozonac cu nucă”, ,,Poale-n brâu”, ,,Papanași”, ,,Dulceață de afine și de vișine (de casă)”,etc.
Evenimentele care au loc în stațiune atrag și ele mulți turiști. Printre acestea se numără ,,Zilele Slănicului” (în fiecare an, în ziua de 20 iulie, când se sărbătorește Sf. Ilie, patronul spiritual al stațiunii, dată la care a fost descoperit și primul izvor mineral); ,,Festivalul Judeţean de Tradiţii şi Folclor” (anual, luna iulie, de ,,Zilele Slănicului”); Campionatul Național de Off-Road – etapă dotată cu trofeul ,,Dacii Liberi” (luna mai); ,,Anotimpul Cultural al Slănicului” – desfăşurat anual în sezonul de vară iunie – septembrie; Concursul de alergare montană ,,Legendele Nemirei” (luna iulie); Programul de rezidență artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova” (timp de o lună, vara – august); Festivalul Pietrei de Slănic (septembrie); Festivalul Lemnului (septembrie); Ocktoberfest Slănic-Moldova (octombrie); Festivalul ,,Scăldatul oilor” (luna iulie); Festivalul ,,Răvășitul Oilor” (al doilea weekend al lunii octombrie); Festivalul de tradiţii şi obiceiuri de iarnă de pe valea Trotuşului – desfaşurat anual, perioada 28 – 29 decembrie, dar și 4 – 5 ianuarie, pentru oaspeții din RP Moldova, care sărbătoresc pe rit vechi.
Info-Utile
Hotel ,,Perla” 4****
Str. Vasile Alecsandri, nr. 36
Telefon: 0234 704 704
Fax: 0338 816 437
E-mail: contact@hotelperlaslanic.ro
Web: www.hotelperlaslanic.ro
Hotel ,,Coroana Moldovei” 4****
Str. Porumbeilor, nr. 1
Telefon: 0234 348 888 0743 171 001
E-mail: office@coroana-moldovei.ro
Web: www.Coroana-Moldovei.ro
Hotel ,,Nemira” 4****
Str. V. Alecsandri, nr. 7
Telefon și Fax: 0234 348 381
E-mail: receptie@hotelnemira.ro
Web: www.hotelnemira.ro
Hotel ,,Dobru” 3***
Str. Armoniei, nr. 2
Telefon :0758 254 192, 0234 348 475, 0737 554 455
Fax: 0234 348 475
E-mail: hoteldobru@yahoo.com
Web: www.hoteldobru.ro
Hotel ,,Venus” 2**
Str. M. Eminescu, nr.1
Telefon: 0234 348 192, 0234 348 027, 0751 270 642
Fax: 0234 348 718
E-mail: receptie.smoldova@alfahotels.ro, vanzari.smoldova@alfahotels.ro
Web: www.hotelvenus.ro
Vila turistică ,,Siam” 5*****
Str. Porumbeilor, nr. 4
Telefon: 0749 371 385, 0234 348 337
E-mail: marialacatusu@vilasiam.com
Web: www.vilasiam.com
Vila turistică ,,Moldavia Class” 4****
Str. N. Bălcescu, nr. 18
Telefon: 0745 137 129
E-mail: moldaviabest@gmail.com
Web: www.moldaviaclass.ro
Vila tursitică ,,Teleconstrucția” 3***
Str. V. Alecsandri, nr. 8
Telefon: 0744 503 301, 0744 503 300
Fax: 0234 348 304
E-mail: office@hotelteleconstructia.ro
Web: www.hotelteleconstructia.ro
Vila turistică ,,Rica” 3***
Str. V. Alecsandri, nr. 24
Telefon: 0728 973 020
Web: https://www.facebook.com/pg/VilaRicaSlanicMoldova
Vila turistică ,,Ioana” 3***
Str. Ion Creangă, nr. 9
Telefon: 0744 510 146, 0234 348 400
E-mail: office@slanic-moldova.ro
Vila turistică ,,Edi” 3***
Str. Primăverii, nr. 29 A
Telefon: 0723 627 748
E-mail: complex.edi.slanic@gmail.com
Web: www.complexedi.ro
Vila turistică ,,Pufu” 2**
Str. V. Alecsandri, nr. 1
Telefon: 0234 348 019
Fax: 0234 348 080
Vila turistică ,,Roua Florilor **
Str. N. Bălcescu. nr. 72 H
Telefon: 0741. 030. 901
Website: www.vila.rouaflorilor.slanicmoldova.ro
Pensiunea ,,Cristal” 4****
Str. N. Bălcescu, nr. 70
Telefon: 0744 219 866, 0234 348 004
E-mail: contact@complex-cristal.ro
Web: www.complex-cristal.ro
Pensiunea ,,Poiana Verde” 4****
Str. N. Bălcescu, nr. 89
Telefon: 0234 348 444, 0740 240 705
E-mail: office@poiana-verde.ro
Web: www.poiana-verde.ro
Pensiunea ,,Poiana Verde” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 89
Telefon: 0234 348 444, 0740 240 705
E-mail: office@poiana-verde.ro
Web: www.poiana-verde.ro
Casa ,,Moldavia Best” 3***
Str. Păltiniș, nr. 2
Telefon: 0740 618 045
E-mail: moldaviabest@yahoo.ro
Web: www.moldaviabest.ro
Pensiunea ,,Izvoare” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 2
Tel: 0744 597 705
E-mail: pensiuneaizvoare@yahoo.com/
Web: https://www.facebook.com/pg/Pensiunea-Izvoare-
Pensiunea ,,Casa Donna Byanca” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 54
Telefon: 0745 599 095, 0234 348 509
Str. N. Bălcescu. nr. 72 H
Telefon: 0741 030 901
Pensiunea ,,Eden Maison” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 84
Telefon: 0740 553 793, 0742 099 985
E-mail: edenmaison@gmail.com
Pensiunea ,,Păltiniș” 3***
Str. Păltiniș, nr. 4
Telefon: 0745 621 675, 0234 348 155, 0730 633 533
E-mail: office@pensiunepaltinis.ro
Pensiunea ,,Casa Albă” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 59
Telefon: 0745 177 246, 0234 348 803
E-mail: contact@pensiunecasaalba.ro
Pensiunea ,,Miruna” 3***
Str. Sărăriei, nr. 11
Telefon: 0744 776 710
Web: www.mirunaslanicmoldova.ro
Pensiunea ,,Sabina” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 52
Telefon 0234 312 581, 0744 617 253
Pensiunea ,,Lorena” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 52
Telefon: 0744 617 253
Pensiunea ,,Stejarul” 3***
Str. Poiana Soarelui nr. 2
Telefon: 0745 325 378, 0731 660 525
Web: www.pensiuneastejarulslanic.eu
Pensiunea ,,Cosalina Grande” 3***
Str. Izvorului, nr. 1
Telefon: 0742 804 826
Web: https://www.facebook.com/pg/cosalinagrande
Ferma ,,Stâna Dacilor” 2**
Punctul ,,Bolovanu”
Telefon: 0744 219 866
E-mail: contact@complex-cristal.ro
Web: www.facebook.com/ferma.sd.slm
Pensiunea ,,Rodica” 2**
Str. N. Bălcescu, nr. 96
Telefon: 0234 348 420
Pensiunea ,,Flora” 2**
Str. N. Bălcescu. nr. 78
Telefon: 0744 210 664
Fax: 0234 348 191
Pensiunea ,, Liana” 2**
Str. N. Bălcescu, nr. 70
Telefon: 0744 219 866
Casa ,,Bamby” 2**
Str. N. Bălcescu nr. 12 A
Telefon: 0740 018 791, 0234 348 151, 0741 707 878
Pensiunea ,,Casa Cosmin” 2**
Str. N. Bălcescu, nr. 84
Telefon: 0744 378 654, 0745 690 260
Web: https://www.facebook.com/airoaiecatalin/
Pensiunea ,,Caraffa” 2**
Str. N. Bălcescu, nr. 96 A
Telefon: 0744 533 322
Web: https://www.facebook.com/pg/Pensiunea-Caraffa
Pensiunea ,,Maria” 1*
Str. N. Bălcescu, nr. 97
Telefon: 0234 348 727, 0744 857 281
Camere de închiriat ,,New Green” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 48
Telefon: 0746 255 779
E-mail: pensiuneanewgreen@gmail.com
Web: www.pensiuneanewgreen.com
Camere de închiriat ,,Pridvorul Haiducilor” 3***
Str. Oituz, nr. 1 A
Telefon: 0745 805 257
E-mail: rezervari@pridvorulhaiducilor.ro
Web: www. pridvorulhaiducilor.ro
Camere de închiriat ,,Casa Andra” 3***
Str. N.Bălcescu, nr. 39
Telefon: 0746 012 919
Camere de închiriat ,,Casa Doina” 3***
Str. N. Bălcescu, nr. 42A
Web: https://www.facebook.com/pg/Casa-Andra-Sl%C4%83nic-Moldova
Camere de închiriat ,,Casa Ana” 2**
Str. N. Bălcescu, nr. 23
Web: https://www.facebook.com/people/Casa-Anna
Camere de închiriat ,,Casa Andrei” 2**
Str. N.Bălcescu, nr. 18C
Telefon: 0740 131 925, 0740 100 749
Web: https://www.facebook.com/pg/pensiunea.andreislanicmoldova
Camere de închiriat ,,Casa Nasty” 2**
Str. Ștefan cel Mare, nr. 17F
Telefon: 0751 836 639
Web: https://www.facebook.com/pg/CASA-NASTY
Camere de închiriat ,,Todi Mansion” 3 ***
Str. N. Bălcescu, nr. 75 B
Restaurant clasic ,,Crama Domnească” **
Str. N. Bălcescu, nr. 1 (Parcul stațiunii)
Telefon: 0752 109 404, 0749 015 236
Restaurant clasic ,,Cascada” **, str. N. Bălcescu, nr. 1A (Zona Cascada)
Telefon: 0752 041 505, 0740 215 215
Tel. 0721 379 096
Restaurant clasic ,,Taverna Slănicului”
Str. N. Bălcescu, Zona Cascada
Tel. 0747 823 582
E-mail: celmare.alina@yahoo.com
Popas Turistic ,,Cascada” 1*
Str. N. Bălcescu, nr. F.N. (Zona B, Cascada)
Telefon: 0234 348 833
Bungalow ,,LaKuburi” 3 ***
Str. N. Bălcescu, nr. 89
Tel. 0748 295 295
E-mail: rezervari@lakuburi.ro
Sanatoriul Balnear Slănic-Moldova
Str.N. Balcescu nr.7
Telefon: 0234 348 129 / Fax: 0234 348 184
E-mail: sanatoriulslanic@clicknet.ro
Baza de tratament Hotel ,,Perla”
Str. Vasile Alecsandri, nr. 36
Telefon: 0234 704 704
Fax: 0338 816 437
E-mail: contact@hotelperlaslanic.ro
Web: www.hotelperlaslanic.ro
Baza de tratament Hotel ,,Venus”
Str. Mihai Eminescu nr. 1
Telefon: 0234 348 027
Fax: 0234 348 718
Email: receptie.smoldova@alfahotels.ro
Web: www.alfahotels.ro
Baza de tratament Pensiunea ,,Cristal”
Str. N. Bălcescu nr. 70
Telefon: 0744 219 866 sau 0744 111 554
Fax: 0234 348 004
Email: ciurlicaliana@yahoo.com
Web: www.cristal.info-tur.ro
Pârtia de schi ,,Nemira”
Str. N. Bălcescu nr. 44 C
Telefon: 0371 023 073
Fax: 0372 008 823
Web: www.partianemira.ro
Sala de Sport
Str. Vasile Alecsandri, nr. 4
Tel: 0234 348 119
(Va urma)

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112