Skip to content

Noutăți

De-a lungul anilor, turiștii și locuitorii stațiunii Slănic-Moldova au avut parte de mai multe ediții ale evenimentului ,,Parada Mașinilor de Epocă”, cu prilejul cărora au putut să admire nu doar bătrânele, ci și mai tinerele ,,doamne” pe patru roți, alături de care s-au fotografiat cu mare plăcere, pentru albumul de familie, întru eternitatea clipei.
Cert este că, indiferent de timp sau anotimp, Slănicul-Moldovei este locul care surprinde la tot pasul, bineînțeles, dacă dorești să-l descoperi și să-l imortalizezi în toată frumusețea lui.
Și iată că, mai zilele trecute, toți cei care au trecut prin zona comercială a stațiunii au avut ocazia să admire una dintre cele mai tari și mai ,,musculoase” mașini din lume, o marcă americană destul de rar întâlnită în România, ba chiar și în lume: ,,Dodge Challenger”!
Să nu uităm că o ediție specială a acestui model, respectiv ,,Dodge Challenger SRT Demon 170”, a fost în 2023, cea mai rapidă mașină din lume, fiind echipată cu un motor V8 de 1.039 CP, care a atins 100 km/h, în doar 1,66 secunde!
Mașina care ședea acum atât de cuminte pe unul dintre locurile de parcare de pe strada Ștefan cel Mare, este printre ultimele modele ,,Dodge Challenger” și ,,Dodge Charger” care vor mai putea fi văzute pe șosele, întrucât producția lor a încetat la finele anului 2023, urmând ca cele două automobile legendare să fie înlocuite în 2024, cu modele absolut noi, plug-in hybrid și electrice.
Acest model ,,Dodge Challenger” care a poposit la Slănic-Moldova, este primul și singurul coupé muscle din lume cu tracțiune integrală disponibilă, spațios și confortabil, cu un interior bine lucrat, cu facilități moderne și caracteristici avansate de siguranță. Este o mașină deosebit de puternică și de mare viteză, dar pentru că nu am reușit să dau de proprietarul acesteia, nu pot da mai multe detalii.
Oricum, pare un model 2019, sau poate chiar mai recent, întrucât este într-o stare impecabilă, așa cum a putut fi observat cu ochiul liber de către trecători. Am căutat totuși, spre edificare și alte informații, iar în final am atașat spre comparație, câteva poze preluate de pe site-ul ,,autovit.ro”, care se aseamănă întru totul cu mașina fotografiată pe strada din Slănic-Moldova. De aici reiese faptul că avem de-a face cu modelul ,,Dodge Challenger Automatik SXT Plus” (2019), un coupé dotat cu motor de 309 CP și cutie de viteze automată, care oferă o clasă exclusivă de cinci locuri.
Fără îndoială, prezența unei astfel de mașini, într-o frumoasă zi de vară, a fost pentru toți, o reală încântare… Și, felicitări proprietarului, pentru alegerea făcută!
Foto: 1 – 5: Romulus-Dan Busnea; Foto 6 – 8: Autovit.ro

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112