Skip to content

Noutăți

În stațiunea Slănic-Moldova, are loc, în perioada 3 – 6 iulie, un important eveniment internațional, care va reuni 30 de primari din Spania, Italia, Grecia și Polonia și 24 de primari din România, în cadrul proiectului ,,Active EUCitizens: Think Global, Act local”.
Proiectul este iniţiat de Asociaţia Naţională a Staţiunilor Balneare şi Balneoclimatice (ANSBBR) din România, este finanţat de Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie şi Cultură prin programul de finanţare ,,Citizens, Equality, Rights and Values Programme” şi are un buget de 166.500 euro, din care ANSBBR primeşte 60.790 euro.
Întâlnirea de la Slănic-Moldova este a cincea etapă a proiectului și își propune să promoveze valorile europene, astfel încât să crească și mai mult implicarea cetățenilor și societăților asociative în comunitate.
„Proiectul își propune să crească interacțiunea directă dintre cetățeni și autoritățile locale, să îmbunătățească procesul de consultare, pentru a consolida sentimentul de apartenență la familia europeană. Sperăm, de asemenea, ca aceste interacțiuni cu administrațiile din celelalte țări prezente la Slănic-Moldova să îmbunătățească foarte mult comunicarea dintre noi, astfel încât să putem replica în activitățile noastre modelele de bune practici”, a declarat Gheorghe Baciu, primarul stațiunii Slănic-Moldova și președintele ANSBBR, care reunește peste 33 de primării din toată țara.
La rândul său, ANSBR își dorește ca prin intermediul acestor întâlniri să afle cum se desfășoară turismul balnear în celelalte țări, cum are grijă statul de dezvoltarea turismului sau de îmbunătățirea stării de sănătate a populației.
„Noi suntem acum în cea de a cincea etapă a proiectului, ceea ce însemnă că întâlnirile din celelalte țări au avut deja loc, iar la Slănic-Moldova va avea loc prima întâlnire din România. Pentru noi, ca stațiune, dar și pentru primăriile care fac parte din ANSBBR, aceste întâlniri reprezintă un prilej extraordinar de promovare a turismului, a frumuseților și resurselor pe care țara noastră le are și pe care le putem exploata în folosul omului. Finalizarea acestui proiect va fi urmată de depunerea unui alt proiect care să vizeze dezvoltarea energiei verzi. Avem în vedere utilizarea energiei nepoluante, deoarece majoritatea staţiunilor balneare sunt înconjurate de arii protejate şi au un mediu sănătos, pe care trebuie să-l protejăm în continuare. Urmărim, în egală măsură, şi reducerea costurilor de funcţionare a staţiunilor, deoarece întreţinerea spaţiilor verzi sau a iluminatului necesită cheltuieli foarte mari”, a mai spus primarul Gheorghe Baciu.
Potrivit autorităților locale, la Slănic-Moldova se mai pregătește și un proiect de cercetare, care se va derula în mai multe țări și care va permite, în final, valorificarea cât mai bună a reurselor naturale de care dispune țara noastră și implicit stațiunea Slănic-Moldova.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112