Skip to content

Noutăți

La Casa de Cultură din comuna Ghimeș-Făget, va avea loc, duminică, 2 aprilie 2023, cu începere de la ora 11.00, cea de-a V- a ediție a Expoziției – Concurs de Ouă Încondeiate cu motive tradiționale, de pe Valea Ghimeșului.
Evenimentul este organizat la nivel local, de firmele Degustarium, Xilopal SRL și ONG-ul ,,Oamenii inspiră” și este unul interactiv, astfel că puteți participa în direct, sau puteți vota cele mai frumoase ouă încondeiate, între orele 11.00 și 15.00.
Concursul este dotat cu 4 premii în valoare totală de 3.100 lei, după cum urmează: 3 premii de popularitate, decise în urma voturilor acordate de vizitatori și 1 premiu de autenticitate, acordat de un juriu de specialitate.
Organizatorii încurajează înscrierea în atelierul de încondeiat ouă, care începe la ora 11.00, într-un număr cât mai mare, la numărul de telefon 0769 066 815/Facebook Degustarium; de asemenea, organizatorii vor pune la dispoziția persoanelor înscrise în atelier, seturi complete pentru încondeiat ouă. „Suprafața oului trebuie împărțită în două până la opt părți, chiar și în mai multe, în funcție de modelul care urmează a fi încondeiat pe el. Modelele aplicate sunt proprii zonei Ghimeșului și sunt preluate după cele care sunt în natură: flori, frunze, chiar și steluțe. Unele modele sunt transpuneri ale imaginilor de animale sau ale unor obiecte folosite mai mult de oameni. Elevii au venit și la edițiile anterioare și vor veni din nou să vadă cum se lucrează, dar asemenea lecții facem cu ei și în școli”, a declarat una dintre mai vechile membre ale juriului.
La ediția din 2018, un coș cu ouă încondeiate la Ghimeș au fost duse, chiar la Vatican, de inițiatorul concursului, omul de afaceri Petru Pal, unde au fost apreciate și binecuvântate de Papa Francisc. Ouăle binecuvântate au revenit acasă și au fost prezentate credincioșilor la biserica din localitate. ,
,,Așa cum am mai spus-o și o voi spune mereu, organizăm acest eveniment din dorința de a păstra vie simbolistica mistică a Paștelui, în care oul roșu, simbol al umanității și Învierii lui Iisus Hristos, devine motiv central în registrul tradiției spirituale de la noi. Așadar, vă așteptăm cu drag!”, a spus Petru Pal.
Sursa foto: degustarium.ro

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112