Skip to content

Noutăți

Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” din municipiul Bacău, împreună cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București organizează vernisajul expoziției ,,Păpuși în costume populare”, care va avea loc vineri, 25 martie, ora 11.00, la sediul central al instituției din str. 9 mai, nr. 7, sala 13.
Vor fi expuse păpuși în costume populare din toate zonele etnografice al țării noastre, dar și din străinătate. Păpușile, grupate după anii de fabricație, dar și după țara de origine, reproduce fidel, la scară miniaturală, costumele zonelor respective.
Colecția aparține fraților Cristian și Mihai Dumitru, Asociația Muzeul Jucăriilor București, și mai cuprinde o serie de informații, un istoric al jucăriei, cu fotografii, fabrica unde au fost create și caracteristicile fiecăreia.
Asociația Muzeul Jucăriilor a fost creată la inițiativa unui grup de entuziaști iubitori și păstrători, încă din anii ’60, ai propriilor jucării care, pe parcursul a patru decenii au strâns și au colecționat nenumărate jucării aparținând diferitelor generații.
Obiectivele de viitor ale asociației sunt: Crearea și dezvoltarea unui muzeu virtual al jucăriilor, cu fotografii ale jocurilor și jucăriilor din colecțiile membrilor și prietenilor asociației; Crearea unui catalog al jocurilor si jucăriilor fabricate în România; Militarea pentru înființarea în România a unui Muzeu al Jucăriilor; Organizarea și sprijinirea expozițiilor din colecția de jucării a membrilor asociației.
Coordonatorul evenimentului este muzeologul Mihaela Băbușanu.
Sursa foto: Asociația Muzeul Jucăriilor București

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112