Skip to content

Noutăți

În ciuda numeroaselor probleme ivite ca urmare a pandemiei de coronavirus, Festivalul Internațional de Blues de la Dărmănești, ,,Open Air Blues in the garden festival” se va desfășura și în 2022, în perioada 26 – 28 august, eveniment care va bifa ediția cu numărul trei.
Potrivit organizatorilor, conceptul noii ediții a festivalului constă în reinventarea modelului său de-a lungul timpului, dar cu păstrarea spiritului care l-a caracterizat încă de la prima ediție:  ,,sunetele de pe scenă mai presus de orice!”  În fapt, motivația pentru concretizarea unui astfel de proiect muzical este ghidată de un laitmotiv simplu, pe care aceștia îl prețuiesc: ,,nimic nu este imposibil, trebuie doar să crezi!”
Demn de admirat și de apreciat este și faptul că boardul European Blues Union a decis ca Open Air Blues in the garden Dărmănești – jazz, blues and rock festival să devină Blues Challenge Awarding Festival, lucru care onorează și care poate fi și un real motiv de mândrie pentru comunitatea dărmăneșteană, pentru județul Bacău.
,,Conform procedurii, câștigătorii European Blues Challenge din 2022, vor avea rezervat un loc (duminică 28 august) la Dărmănești, iar European Blues Union va promova festivalul nostru pe toate canalele proprii. Prin urmare, vă anunțăm că ceea ce se numește `călătoria ediției a treia` a pornit și că la ceea ce se va numi începând cu această ediție `Dărmănești jazz, blues festival` îi vom avea invitați printre alții, pe Kyla Brox și Sam Kelly’s Station House din Marea Britanie, Eliana Cargnelutti din Italia, Meena Cryle & Chris Filmore Band din Austria alături de Trans Express și Dusty Ride din România. The show must go on!” a spus Marius Diaconescu, principalul organizator și sufletul festivalului de la Dărmănești.
Organizatorii vor pune în vânzare un număr limitat de abonamente la un preț special, doar pentru luna decembrie 2021, pentru ca fanii festivalului să poată beneficia astfel de un cadou cu ocazia  sărbătorilor de iarnă. De asemeni, elevii (cu vârsta mai mare de 14 ani) și studenții, vor putea la rândul lor să achiziționeze în această perioadă, abonamente la un preț super special. Pentru elevii cu vârsta mai mică de 14 ani, precum și pentru persoanele cu dizabilități, gratuitățile rămân, la fel ca la primele două ediții.
Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău este partener la acest important eveniment muzical internațional.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112