Skip to content

Noutăți

În stațiunea Slănic-Moldova are loc în acest weekend (16 – 17 iulie), a XXX-a ediție a Festivalului Județean de Folclor și Târgul Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, din județul Bacău.
Manifestarea este organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bacău (CJCPCT), împreună cu Primăria și Consiliul Local Slănic-Moldova.
Pe scena amplasată în Parcul Central al stațiunii vor urca cele mai bune ansambluri și formații de muzică și dans popular din județul Bacău, unele dintre ele recunoscute la nivel național și internațional, cu numeroase premii și distincții.
În cele două zile de festival, spectacolele vor începe la ora 16.00 și se vor termina aproximativ la ora 19.30.
Duminică, cu începere de la ora 11.00, în Foișorul de Muzică din Parcul Central, precum și în jurul acestuia vor putea fi admirate meșteșuguri tradiționale din județul Bacău: roata olarului, război de țesut, împletituri din nuiele, cioplit în lemn, cusut și împletit, unelte străvechi, costume populare și multe alte comori ale tezaurului cultural românesc.
Festivalul Judeţean de Folclor, manifestare cultural-artistică devenită de acum tradiţională, îşi propune să păstreze viu și nealterat folclorul băcăuan autentic din toate subzonele etnofolclorice ale judeţului: Valea Trotuşului, Valea Siretului, Oituz, Caşin, Zeletin. Având loc în staţiunea Slănic-Moldova, impactul este cu atât mai mare, deoarece un astfel de eveniment este urmărit de sute de turişti români şi străini.
,,Prin acest proiect se urmăreşte păstrarea, acurateţea și frumuseţea costumelor, autenticitatea textelor poetico-muzicale, ineditul unor dansuri populare, stiluri interpretative de excepţie. În urma acestei ample manifestări, care se adresează tuturor iubitorilor de folclor autentic, au de câştigat atât actanţii, mereu pregătiţi pentru a se exprima la o cotă artistică cât mai ridicată, cât şi publicul care poate admira folclorul băcăuan în toată splendoarea lui”, a spus actorul Florin Zăncescu, managerul CJCPCT Bacău.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112