Skip to content

Noutăți

Penultima importantă cursă de ciclism a anului, Gentlemen’s Race Bacău 2021 va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, sub îndemnul ,,The Show Must Go On”, adresat de ACS Rally Spirit, al cărei președinte a fost regretatul pilot de automobilism sportiv, Adrian Răspopa, inițiatorul și principalul organizator al curselor automobilistice și de ciclism din județul Bacău, promotor al proiectului Autostrăzii Brașov-Bacău A13.
,,Gentleman’s Race devine o cursă omagiu, pentru inițiatorul ei, Adrian Răspopa, cel care ne-a părăsit mult prea repede. Va fi o cursă a spiritului de echipă și a fair-play-ului, calități care l-au definit pe Adrian Răspopa în bogata sa carieră sportivă”, au spus organizatorii.
Startul se va da din fața Hotelului ,,Perla”, din stațiunea Slănic-Moldova, cu începere de la ora 9.00, iar traseul de concurs va fi următorul: Târgu-Ocna – Bârsănești – Livezi – Berzunți – Poduri – Moinești – Zemeș și retur (164 km). Și tot la Hotelul ,,Perla”, după sosirea cicliștilor, gazdele vor organiza un Barbeque Party, la care vor fi invitați toți participanții la Gentlemen’s Race Bacău 2021.
Potrivit regulamentului competiției, pot participa echipe de minimum patru și maximum șase sportivi (se acceptă echipele mixte), iar la sosire este obligatoriu să ajungă minimum patru sportivi, indiferent de câți au luat startul (4, 5 sau 6). De asemenea, nu va exista clasament oficial, întrecerea dorindu-se a fi un friendly, în care să se promoveze frumusețea județului Bacău și a ciclismului, ca sport de echipă.
Și ca o facilitate, echipele care au în componență sportivi domiciliați în județul Bacău nu vor achita taxa de participare.
Gentlemen’s Race Bacău 2021 este organizată sub egida Federației Române de Ciclism, în parteneriat cu ACS Rally Spirit, RoadGrandTour și Consiliul Județean Bacău.
Sursa foto: Road Grand Tor și Turul Colinelor Bacău

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112