Skip to content

Noutăți

Luna decembrie este și luna marilor sărbători ale iernii, care încep cu Ziua Națională a României și se termină cu alte trei mari evenimente: Sfântul Nicolae, Crăciunul și Anul Nou.
Toate acestea au ca scop promovarea valorilor spirituale și tradițiilor naționale, prin spectacole, concerte, colinde și urări organizate de autoritățile și instituțiile publice locale și județene, în parteneriat cu antreprenori și firme de profil.
Iată câteva dintre aceste evenimente dedicate sărbătorii Crăciunului, care vor avea loc în această lună, în județul Bacău:
Municipiul Moinești
În perioada 11 – 24 decembrie 2023, în Parcul Central al orașului, Târgul de Crăciun ,,Magia Sărbătorilor de iarnă”, cu produse tradiționale specifice zonei.
Comuna Ghimeș-Făget
În perioada 16 – 17 decembrie 2023, în incinta Casei de Cultură din comuna Ghimeș-Făget, între orele 11:00 – 19:00, a VI-a ediție a Târgului de Crăciun al Gospodăriilor de Produse Montane. Două zile care aduc laolaltă, roadele strădaniei producătorilor iscusiți de bunătăți locale de pe Valea Muntelui, armonizate de colinde și spectacole autentice locale. În cadrul evenimentului, are loc, obișnuita ,,Expoziție – Concurs de împodobit brazi” cu decorațiuni lucrate manual și obiecte artizanale.
Orașul Comănești
În zilele de 15 decembrie (ora 18. 00), 16 decembrie (ora 18. 00), 17 decembrie (ora 17. 00) și 20 decembrie 2023 (ora 17. 00), la Centrul de Agrement ,,Trotuș – Ionuț Iftimoaie”, Seri de colinde și spectacole de Crăciun;
Joi, 21 decembrie 2023, la Centrul de Agrement ,,Trotuș – Ionuț Iftimoaie”, cu începere de la ora 10. 00, Festivalul de Colinde ,,Florile Dalbe”, ediția a XVIII-a.
Orașul Dărmănești
În zilele de sâmbătă, 16 decembrie și duminică, 17 decembrie 2023, în Piațeta din fața Primăriei orașului, Târgul de Crăciun ,,O sărbătoare a magiei și a tradițiilor”, care marchează începutul sărbătorilor dr iarnă.
Orașul Târgu-Ocna
În prima și a doua parte a lunii decembrie, în Piațeta ,,Regina Maria” din centrul orașului, are loc, Târgul de Crăciun de la Târgu-Ocna, cu prezentare și vânzare de produse ale mai multor antreprenori și producători locali, cadouri muzicale și multe alte surprize.
Municipiul Onești
Duminică, 24 decembrie 2023, ora 17. 00, Festivalul ,,Datini și Obiceiuri Strămoșești”. Pe scena din Piața Catedralei, trupele de colindători vor vesti Nașterea lui Hristos.
Municipiul Bacău
Duminică, 10 decembrie 2023, ora 11. 00, Concert de colinde ,,Iisus, bine-ai venit!”, Parohia „Invierea Domnului”, cu Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Busuiocul”, Corala cântăreților bisericești a Protopopiatului Bacău și Ceata lui Năstase;
Vineri, 15 decembrie 2023, ora 17. 00, Spectacol extraordinar de colinde, datini și obiceiuri ,,La Bacău, de sărbători”, Teatrul de Vară ,,Radu Beligan”, concert organizat de Consiliului Județean Bacău, Primăria Municipiului Bacău și Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Busuiocul” din Bacău;
Luni, 18 decembrie 2023, ora 19. 00, Concert de colinde cu Paula Seling – ,,Magic”, Teatrul de vară ,,Radu Beligan”. Paula Seling vă așteaptă cu un spectacol special, cu colinde, cântece de Crăciun și melodii îndrăgite;
Miercuri, 20 decembrie 2023, spectacolul ,,Crăciun Vienez”, Teatrul de vară ,,Radu Beligan”. Și anul acesta, valsurile vieneze vin să completeze atmosfera magică a Crăciunului. Spectacolul este susținut de ,,Wiener Weihnachten Orchestra” și dirijorul Miran Vaupotić și este parte a unui turneu national;
Vineri, 22 decembrie, ora 18. 00, Concert extraordinar Paul Surugiu-Fuego Band – ,Am suflet de Crăciun”, Teatrul de vară ,,Radu Beligan”. În stilul său caracteristic, Paul Surugiu propune publicului o serie întreagă de trăiri, surprize, momente pline de umor, dar și de amintiri.
Mențiuni: Întrucât sunt posibile modificări în programul evenimentelor, vă rugăm să accesați și site-urile autorităților locale și județene ale localităților mai sus prezentate. Acest calendar va fi actualizat în funcție de informațiile care ne vor parveni ulterior. Pentru bilete la concerte, accesați și site-ul https://www.iabilet.ro/bilete-bacau. După Sărbătorile Crăciunului, vom reveni cu noi informații despre evenimentele dedicate Anului Nou, în județul Bacău.

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112