Skip to content

Noutăți

Pe stadionul Uzul din orașul Dărmănești are loc, în perioada 26 – 28 august, cea de a treia ediție a Festivalului Internațional de Blues și Jazz ,,Open Air in the garden, Dărmănești jazz blues festival”, în organizarea Asociației ,,Sunetul Munților” și Primăriei orașului Dărmănești.
Iată și câteva date ale organizatorilor despre acest important eveniment muzical: 50 de artiști din 6 țări, peste 16.000 km în zbor și peste 5.000 km terestru, 4 aeroporturi, 5 locații de cazare și masă, 10 microbuze în mișcare, trasee de explorare pentru iubitorii de ciclism montan, vânzători stradali, expoziție foto, vinilotecă și multe altele, totul pentru această nouă ediție a festivalului.
În august 2020, pornea la drum prima ediție ,,Blues in the garden”. În plină pandemie, în timp ce alții amânau, spiritul blues a fost adus la poalele munților ,,Nemira”. În 2021, pe lângă artiștii români, la Dărmănești au ajuns artiști din Statele Unite, Franța, Italia, Belgia, Austria și Serbia. Bineînțeles, tot în pandemie și tot atunci când alții amânau. Cu certificat și vaccin, cu reprize de ploaie, cu mici incidente tehnice, spiritul festivalului a mers mai departe, dus în lume de artiștii care au urcat pe scenă, dar mai ales de cei prezenți la concerte.
Între timp organizatorii, împreună cu autoritățile locale au pus umărul la obținerea de către Dărmănești a trofeului ,,Destinația turistică a anului 2022 în Moldova și Bucovina”, un preambul la dobândirea statutului de ,,stațiune turistică de interes local”.
Anul acesta, alături de Kyla Brox (Marea Britanie), câștigătoarea European Blues Challenge 2019 și cei de la Harlem Lake, câștigătorii European Blues Challenge 2022, vor concerta Dan Patlansky (unul dintre cei mai interesanți chitariști contemporani), Trans Express, Meena Cryle, Stones Free, Eliana Cargnelutti, Dusty Ride, Sam Kelly’s Station House, Big Man James Trio, Cotton Pickers, Othello Trio (trupa care a reprezentat România la EBC 2022). ,,Steagurile Marii Britanii, Africii de Sud, Olandei, Italiei, Austriei și Serbiei, vor flutura din nou alături de cel al festivalului, iar după primele acorduri, vibe-ul se va crea din nou, spre bucuria celor care au decis deja să revină la Dărmănești, dar și a celor care vor veni pentru prima dată aici. Așadar, vă invităm la festival, folosind sloganul evenimentului: Haidi bre la Dărmănești!”, a spus Marius Diaconescu, inițiatorul și managerul festivalului.
Cu ocazia acestui eveniment, cei de la Riding Nature au pregătit pentru festivalierii iubitori de ciclism două trasee de explorare a zonei orașului Dărmănești, care includ atât Castelul Știrbei, cât și Barajul și Lacul de acumulare Poiana Uzului. De asemenea, artistul plastic, graficianul și fotograful Mihai Baran își va prezenta propria expoziție, intitulată ,,Brothers of rock”, pe care o dedică în acest an și ,,familiei blues in the garden”, iar timișoreanul Emil Biebel va fi prezent cu o parte din ,,Viniloteca” domniei sale.
Biletele și abonamentele se pot achiziționa de aici : https://www.iabilet.ro/bilete-darmanesti-jazz-blues…/, sau de aici: https://www.eventim.ro/…/darmanesti-jazz…/event.html

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112