Skip to content

Noutăți

În decorul mirific al stațiunii de la poalele Nemirei are loc, între 23 – 25 mai, prima ediție a manifestării literare ,,Toposul literar-artistic, postmodern”, organizată de Revista de Cultură 13 Plus, în parteneriat cu Asociația Culturală ,,Renașterea” din Buhuși și Biblioteca orășenească ,,George Bacovia” din Buhuși.
Întâlnirea va reuni scriitori și poeți consacrați, precum Ion Fercu – moderator, Mihai Botez Stîncaru, Viorel Savin, Ștefan Munteanu, Adrian Lungu, Alexandru Dumitru, Alexandru Ocolașu (Alex Oko), Petru Botezatu, Petre Isachi, Culiță Ioan-Ușurelu, Gheorghe Mocanu și Adrian Matei.
După ce a reușit să transforme ,,Întâlnirile de la Văratec” într-o manifestare tradițională, neobositul critic și istoric literar Petre Isachi inițiază acum o altă dezbatere, cu o temă incitantă: ,,Topos literar-artistic, postmodern”, cu subtitlul ,,Din penumbra Atelierului de Creație al Revistei `13 Plus`”.
Mihai Botez Stîncaru va deschide seria incitantelor dezbateri cu provocarea ,,Gândirea postmodernistă”, în timp ce Petre Isachi și Ștefan Munteanu vor puncta aspecte inedite din universul creației eminesciene, cu temele: ,,Canonul occidental – Canonul eminescian” și ,,Noi însemnări privind filosofia eminesciană din `Epigonii` și `Luceafărul`”.
Pe parcursul celor trei zile vor fi rostite interesante alocuțiuni, printre care și cele două așteptate mărturisiri ale lui Viorel Savin și Alex Oko, primul, meditând la interogația ,,De ce scriu?”, celălalt, încercând să răspundă la întrebarea ,,De ce pictez?”
Evenimentul de la Slănic Moldova, finanțat din resursele participanților va avea negreșit și alte repere de mare interes, respectiv lecturi în premieră din creația proprie sau a altor scriitori și poeți, dar și discuții mai ,,aprinse” purtate sub genericul ,,Polemici estetice cordiale”.
Întrucât mai toți participanții sunt și cei prezenți la ,,Întâlnirile de la Văratec”, la Slănic-Moldova va fi schițat și proiectul pentru cea de a IV-a ediție, din toamnă, a acestor întâlniri.
În foto-afișul atașat se poate vizualiza programul complet al manifestării.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112