Skip to content

Noutăți

Invitația de a vizita zona montană a județului Bacău, pe care o adresează Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), primește cu mare plăcere răspuns din partea unui număr tot mai mare al iubitorilor de drumeții montane.
Astfel, după un prim traseu, care a atins Vârful ,,Muncelu” din Munții Tarcăului (1. 288 m),
joi, 3 august, un nou grup al drumeților montani au străbătut, de această dată, un traseu din Munții Ciucului, respectiv, Păstrăvăria ,,Cărunta”, de pe Valea Ciobănușului (aprox 14,5 km de la DN 12A, comuna Asău, sat Ciobanuș) – Lacul Șolintar.
Traseul, de o frumusețe aparte, a fost parcurs în aproximativ 4 ore, pe un marcaj cu triunghi galben, până la Lacul Șolintar. Acesta este un ochi de apă de formă aproape circulară, cu diametrul de circa 30 m, alimentat sporadic de apele ce se scurg de pe versantul sudic al vârfului, provenite de la ploi și din topirea zăpezilor. Din zona lacului se pot zări cu ochiul liber, Vârful ,,Nemira și Vârful ,,Farcu Mare” din Munții ,,Nemira”, precum și Vârful ,,Lapoș” din Munții Ciucului. Aici, drumeții s-au intersectat cu traseul care traversează culmea dintre vârfurile ,,Cărunta” și ,,Viscol” (marcat cu cruce roșie), însă aceștia au coborât la păstrăvărie pe al doilea traseu, marcat cu triunghi albastru.
Bineînțeles și binemeritat, la finalul drumeției a urmat un ospăț la păstrăvărie, care a constat într-un delicios borș de păstrăv, urmat apoi, de păstrăv prăjit, cu mujdei și mămăliguță…
La drumețiile organizate de SPJPTCAS Bacău vor putea participa maximum 10 persoane, criteriul de selecție fiind ordinea înscrierii, iar grupul va fi însoțit de salvatori montani, dintre care, cel puțin unul are calificarea și experiență ca ghid montan.
Tura necesită condiție fizică generală bună, echipament de drumeție la munte (încalțăminte cu talpă aderentă, pelerină de ploaie, rucsac, apă și alimente etc).
Următoarea incursiune montană va fi organizată după data de 15 august 2023. Pentru înscrieri și informații suplimentare, persoana de contact este Olivian Darie, inspector de specialitate în cadrul SPJPTCAS Bacău, telefon 0740 431 276.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112