Skip to content

Noutăți

Valea Trotușului dezvăluie la tot pasul, locuri cu frumuesți nebănuite, care te îndeamnă să le le explorezi și, negreșit, să le vizitezi.
Prin ofertele lansate și cu alte prilejuri, Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Turism Bacău (SPJPTCAS), invită iubitorii de drumeții să descopere noi trasee montane din județul Bacău.
Unul dintre acestea este și traseul montan (în curs de omologare), care leagă comuna Asău de Vârful Muncelu, din munții Tarcăului, la o altitudine de 1.288 m. Plecarea se face din centrul comunei Asău, pe marcaj cu bandă albastră, iar de la Vârful Muncelu se coboară pe marcaj cu triunghi roșu. Lungimea traseului este de 18 km, iar durata parcurgerii este de aproximativ 7 ore.
Traseul ne dezvăluie și câteva atracții naturale, cu totul aparte: Piatra Uriașului, , Lacul Osoi, Vârful Lacul Sec, Vârful Muncelu, Creasta Agășin, , Poiana Bartea.
În următoarea perioadă vor fi organizate și alte ture ghidate pe traseele din Munții Nemira, Tarcăului, Ciucului și Berzunți. Traseele au fost amenajate în colaborare cu autoritățile locale din zona montană, o parte sunt omologate sau în curs de omologare, iar altele sunt în lucru.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112