Skip to content

Noutăți

La Complexul Muzeal ,,Iulian Antonescu” din municipiul Bacău, cu sediul central în str. 9 Mai, nr. 7, are loc miercuri, de Ziua Internațională a Copilului, cu începere de la ora 10.00, evenimentul cultural-artistic ,,Japonia departe – aproape de Bacău”, aflat la cea de a cincea ediție.
Programul va cuprinde: demonstraţie de arte marţiale japoneze (cu arme și fără), scurtă introducere în lumea haiku-ului, prezentare de cărți – realizate de scriitoarele Mara Paraschiv (din Bacău) şi Iulia Ralia din Iaşi (prezentare album foto haiku „Inorog de blur”), atelier de ikebana (susţinut de Lucia Pădurariu), prezentări power-point care conțin imagini fabuloase ale culturii japoneze, diverși invitați care prin poveștile lor îi vor purta pe cei prezenți în Țara Soarelui Răsare, dar și alte surprize, care vor fi dezvăluite cu ocazia evenimentului.
Obiectivul principal al manifestării este acela de a crea copiilor oportunitatea de a explora și cunoaște o lume fascinantă, cu totul inedită, provocându-i la imaginație și la discuții interactive, totul pe un fond ludic și de divertisment.
,,Scopul proiectului este acela de dezvoltare a culturii generale şi interesul tinerilor pentru lucrurile frumoase cum ar fi artele marţiale japoneze, ikebana, haiku-ul şi multe altele, descoperind în acelaşi timp o lume cu totul deosebită, specială. Influenţa spiritului japonez este considerabilă dacă ne raportăm la poezia haiku, este încă exotică dacă ne raportăm la ikebana, origami, artele marţiale, dar prolifică dacă ne raportăm la numeroasele texte literare traduse. Dorim, de asemenea, ca spațiul muzeal să reprezinte locul de întâlnire a mai multor arte, care se completează sau se întrepătrund, născând noi sensuri şi interpretări, menite să stârnească interesul și curiozitatea participanţilor”, a spus Mihaela Băbușanu, conservator bunuri culturale în cadrul instituției muzeale mai sus-menționate, inițiatorul și coordonatorul proiectului, dar și poetă, autoare de poezie haiku.
Evenimentul de la Bacău este unul care se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind organizat de Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău și sprijinit de Arena City Center Bacău.
Parteneri ai evenimentului: ,,Rendez-Vous cu flori” – atelier de creație florală by Lucia Pădurariu, Clubul Sportiv „Bao” Bacău, Revista de cultură şi atitudine „Plumb” Bacău.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112