Skip to content

Noutăți

Consiliul Județean Bacău (CJ), prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), va fi prezent pentru a patra oară, la Expoziția internațională specializată de turism, agrement și hoteluri ,,Tourism@Travel Expo”, ediția a XXVII-a, singura expoziție din Republica Moldova în domeniul turismului și agrementului. 
Evenimentul va avea loc la Chișinău, în perioada 16 – 18 februarie 2024 (cu program zilnic, între orele 10.00 – 18.00) și este organizat de Centrul Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo” S. A., Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului din Republica Moldova, în parteneriat cu Asociația Națională a Agenților Economici de Turism și Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova.
În cadrul expoziției vor fi prezenți peste 60 de participanți, aceștia fiind din Republica Moldova, România, Bulgaria, Slovacia și Armenia. Misiunea participanților este de a susține turismul cultural, rural, de aventură, gastronomic și vitivinicol, conform tradițiilor și obiceiurilor țării, pe care o reprezintă. Pentru prima dată în cadrul expoziției participă organizația ,,EcoLocal Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali”, care vor avea posibilitatea de a surprinde vizitatorii cu produse de unicat. La acest eveniment al turismului internațional, România revine din nou cu un stand de țară cu tematica tradițională, unde vor fi expuse cele mai atractive obiecte din artizanat, cele mai delicioase bucate tradiționale și, nu în ultimul rând, cele mai bune oferte de odihnă pentru anul 2024. De asemenea, vor fi promovate cele mai deosebite trasee cu diferite tematici, dar și alte obiective turistice atractive.
Prin participarea la această expoziție de anvergură internațională, SPJPTCAS Bacău și-a propus să prezinte oferta turistică a județului Bacău pentru pasionaţii de turism montan, balnear, cultural, rural, sportiv, de business și de eveniment, dar și să stabilească o serie de contacte cu operatorii și reprezentanții agențiilor de turism prezenți la expoziție. Pe de altă parte, SPJPTCAS Bacău are în vedere atragerea unui număr tot mai mare de turiști, atât din Republica Moldova, cât și din alte țări participante, pentru a facilita accesul acestora la informațiile cu privire la destinațiile turistice din zonă. Printre acestea, stațiunile de interes național Slănic-Moldova și Târgu-Ocna, la care se adaugă și alte noi stațiuni de interes local, precum municipiul Moinești (Zona Parc Băi), orașul Comănești (Zona tursitică a orașului) și orașul Dărmănești, ca și alte obiective turistice de pe văile Trotușului, Tazlăului, Oituzului și Cașinului, care îi așteaptă pe vizitatori cu multe și felurite surprize turistice.
De asemenea, SPJPTCAS Bacău și-a propus să extindă colaborarea cu toți factorii implicați în dezvoltarea și promovarea regiunilor cu potențial turistic din toate țările expozante. În afară de materialele de promovare care vor fi oferite participanților, respectiv, broșuri, pliante, hărți turistice și montane (actualizate), flyere, materiale audio-video, la standul SPJPTCAS Bacău va fi prezentată și aplicația ,,Visit Bacău”, un ghid digital al județului, care aduce o serie de noutăți: login utilizator pentru o interacțiune crescută a utilizatorului cu aplicația; posibilitatea de a selecta favorite pentru o selecție clară a intereselor de vizitare; traseele montane au un meniu separat, fiind adăugate și track-urile GPS care pot fi descărcate direct din aplicație; acordarea de recenzii; mod offline. ,,Visit Bacău” este o aplicație pentru dispozitivele mobile, care poate fi descărcată din Google Play sau din App Store.
SPJPTCAS BACĂU

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112