Skip to content

Noutăți

În Biserica Romano-Catolică din comuna Ghimeș-Făget va avea loc vineri, 6 august, cu începere de la ora 19.30, un concert extraordinar susținut de marele violonist Alexandru Tomescu, în cadrul Turneului Internațional Stradivarius ,,Odă Bucuriei”.
Violonistul va cânta, pentru al doilea an la Ghimeș-Făget cu celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu (Obiect de Patrimoniu Național din Categoria Tezaur) și va fi acompaniat de pianistul spaniol Josu de Solaun.
Simfonia a IX-a, compusă de Ludwig van Beethoven, cunoscută și ca „Odă bucuriei” a fost scrisă în 1785 și este renumită și pentru grandiosul final coral pe versurile poetului și istoricului german, Friedrich Schiller, fiind și una din cele mai renumite compoziții ale compozitorului german.
La concertul de la Ghimeș vor fi prezenți și elevi de la Liceului de Artă ,,István Nagy” din Miercurea-Ciuc, Colegiul Național de Artă ,,George Apostu” din Bacău și de pe Valea Ghimeșului, care așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu acești maeștri!
,,Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată; XIV ediții pline de experiențe frumoase exprimate prin muzică, atitudine, valori și, mai presus de orice, prin apropierea de publicul tradițional dar și cel mai tânăr și neexperimentat, iar violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întâlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii”, spun organizatorii evenimentului de la Ghimeș-Făget. Printre aceștia se află și ONG-ul „Oamenii inspiră” și companiile Xilopal și Degustarium din localitate, care la final vă invită la o degustare de brânzeturi, însoțite de un pahar de vin în curtea bisericii!
,,Înainte de concert suntem gata să îmbrațișăm biserica, ținându-ne de mână fiindcă diversitatea ne îmbogățește cultura și unitatea ne face mai toleranți și mai puternici! Vă așteptăm cu drag!”, a spus și Damian Pal, unul dinte inițiatorii conceptului și afacerii ,,Degustarium” din Ghimeș-Făget.
Biletele pot fi solicitate pe https://www.blt.ro/concert-alexandru-tomescu-ghimes-faget.html

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112