Skip to content

Noutăți

În superbul decor autumnal al stațiunii Slănic-Moldova, la Ferma ,,Stâna Dacilor” (Muntele ,,Bolovanu”), va avea loc, în perioada 6 – 8 octombrie, cea de-a opta ediție a tradiționalei sărbători pastorale ,,Răvășitul Oilor”.
Cu acest prilej, vizitatorii vor avea parte de un program bogat și divers, din care nu vor lipsi recitalurile muzicale, expoziția de animale și concursul cu cai de tracțiune, activități și concursuri pentru copii și bineînțeles, apreciatul târg de produse tradiționale românești.
Va fi un adevărat festin gastronomic din care nu vor lipsi savuroase gustări și mâncăruri ,,ca la mama acasă”, dar și un festival folcloric, la care vor participa soliști și ansambluri artistice din județ, din țară și din Republica Moldova, capul de afiș fiind ținut de binecunoscuta și renumita interpretă de muzică populară, Sofia Vicoveanca.
Răvășitul oilor este o sărbătoare simbolică ce marchează sfârșitul anului pastoral. Din cele mai vechi timpuri a fost celebrată la momentul coborârii oilor de pe munte, cu dansuri și jocuri, cu multă voie bună și cu mâncare pe măsură. În felul acesta a luat ființă tradiția prin care producătorii își prezintă produsele și se mândresc cu ele, într-un adevărat ritual culinar.
Evenimentul este organizat de Ferma ,,Stâna Dacilor”, în colaborare cu Primăria orașului-stațiune Slănic-Moldova.
Detalii, pe pagina https://www.facebook.com/ferma.sd.slm/
Sursa foto: Ferma ,,Stâna Dacilor”

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112