Skip to content

Noutăți

O excelentă idee a unor elevi din cadrul Colegiului Național de Artă ,,George Apostu” și ai Cluburilor de muzică din Bacău se va concretiza la începutul acestui weekend (4-5 septembrie), cu susținerea Primăriei Bacău.
Este vorba despre un eveniment-remember care va marca 75 de ani de la naşterea marelui artist Freddie Mercury, liderul celebrei trupe Queen și care se va desfășura pe parcursul celor două zile în Parcul Cancicov, în zona fântânii Trei Fete (Cariatidele), transformată recent în Piața Artelor.
Astfel, sâmbătă, 4 septembrie, va avea loc proiecţia filmului ,,Bohemian Rhapsody” (2018), iar duminică, 5 septembrie, de ziua artistului, elevi şi tineri talentaţi vor susţine un spectacol inedit, urmat de proiecţia concertelor Queen, de la Rock Montreal (1981) şi Live Aid (1985).
„Vă aşteptăm să îl celebrăm pe unul dintre cei mai mari solişti ai lumii şi să ne bucurăm împreună de muzica legendară pe care a lăsat-o în urmă. Mulţumirile pentru organizarea acestui eveniment se îndreaptă către echipa de proiect: Alexandru Ciobanu, Andreea Ungureanu, Felicia Ciobanu, Adrian Negru şi Colegiul Național de Artă `George Apostu` pentru organizarea acestui eveniment inedit în Bacău”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Bacău.
Freddie Mercury (1946-1991) a fost un muzician, cântăreț, instrumentist (un foarte bun pianist), compozitor, textier, cunoscut ca solist vocal al formației britanice de muzică rock Queen. Mercury a fost recunoscut pentru calitățile vocale de excepție, cât și pentru prestațiile sale live. El a compus o serie de hit-uri memorabile, printre acestea numărându-se și melodia ,,Bohemian Rhapsody” (1975), care este înregistrată în Cartea Recordurilor ca fiind melodia nr. 1 din toate timpurile! În 2019, ,,Bohemian Rhapsody” a devenit și cea mai veche piesă care a depășit 1 miliard de vizualizări pe platforma online Youtube, ceea ce demonstrează că această melodie continuă să cucerească publicul și după 46 de ani de la lansare!
De asemenea, formația Queen a fost desemnată de BBC Radio cea mai bună trupă britanică a tuturor timpurilor, cu 400 de voturi mai mult decât trupa Beatles, într-un sondaj la care au participat mai mult de 20.000 de ascultători ai acestui post de radio.
În Regatul Unit, grupul Queen a petrecut mai multe săptămâni în topurile britanice decât orice altă formație sau cântăreț (inclusiv Beatles și Elvis Presley), în timp ce albumul ,,Greatest Hits” este cel mai vândut album din toate timpurile în Anglia. Și din nou, melodia ,,Bohemian Rhapsody”, alături de ,,We Are the Champions” (tot compoziția lui Mercury) au fost votate ca fiind cele mai bune melodii din toate timpurile în diverse sondaje importante susținute de Sony Ericsson și Guinness World Records.
În 2006, Time Asia l-a clasificat pe Freddie Mercury drept una dintre cele mai importante personalități ai ultimilor 60 de ani.
Sursa foto: Primăria Bacău și Wikipedia

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112