Skip to content

Noutăți

În parcarea din Parcul Central al stațiunii Slănic-Moldova, se va da startul, sâmbătă, 1 iulie, în cursele de alergare montană ,,Legendele Nemirei”, unul dintre cele mai importante și mai apreciate concursuri de profil din România, aflat la ediția a șasea.
În programul competiției din acest an, la care s-au înscris circa 300 de concurenți, sunt cuprinse trei probe de alergare montană individuală, contracronometru: Cros, Semimaraton și Cursa Copiilor.
Proba de Semimaraton se va desfășura pe o lungime de aprox. 25 km, cu o diferență pozitivă de nivel de 1.100 metri. Startul se va da din Parcul Central al stațiunii, pe următorul traseu: Valea Pufului, drum forestier, Valea Slănicelului, Popas turistic Camping, Muntele Dobru, Valea Dobru, Muntele Cerbul, Pârtia de schi Nemira, Parcul Central.
Proba de Cros se va derula pe o lungime de aprox. 14 km, cu o diferență pozitivă de nivel de 700 metri. Startul se va da tot din parcul stațiunii, pe traseul: Parcul Central, Valea Slănicului, Muntele Dobru, Valea Dobru, Muntele Cerbul, Pârtia de schi Nemira, Parcul Central.
Cele două probe se vor desfășura simultan și vor începe la ora 9.00, urmate de Cursa Copiilor (ora 13.00) și festivitatea de premiere (ora 15.30).
,,Ne bucură participarea atât de numeroasă și la această nouă ediție a concursului și ne mai bucură și atractivitatea pe care o exercită stațiunea noastră pentru iubitorii de drumeții, aventură și mișcare în aer liber. Legendele Nemirei nu este doar despre alergatul montan, ci despre căutarea adevărului, conștientizarea frumuseții și puterii pe care o purtăm înăuntrul nostru, despre alchimia durerii și găsirea fericirii în cele mai neașteptate locuri”, a spus Mihaela-Elena Anton, președintele Asociației ,,Prietenii Slănicului”, inițiatorul și principalul organizator al evenimentului.
Concursul are și o componentă caritabilă, astfel că fiecare kilometru alergat va însemna încă o masă caldă pentru copiii ce provin din medii defavorizate și care se află în Centrul pentru Servicii Sociale ,,Luigi Scrosoppi” din Slănic-Moldova, cartier Cireșoaia.
Concursul poartă numele și este inspirat de una dintre cele mai frumoase legende românești, ,,Legenda Nemirei”, considerată de către criticul și istoricul literar Alex Ștefănescu, ,,o adevărată perlă a eposului popular românesc”, descoperită și culeasă de către regretatul medic specialist balneolog și publicist, dr. Romulus C. Busnea.
Evenimentul este organizat de Maraton ,,Legendele Nemirei”, Asociația ,,Prietenii Slănicului” şi Primaria Slănic-Moldova, în parteneriat cu Asociația CAS Cultural Artistic and Sport, Smart Wood și Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112