Skip to content

Noutăți

În municipiul Moinești vor avea loc în perioada 9 – 11 septembrie, Manifestările Culturale ,,Zilele municipiului Moinești”, cu ocazia celebrării Nașterii Maicii Domnului (8 septembrie), protectoarea și patroana spirituală a comunității moineștene.
Autoritățile locale care organizează acest eveniment ne anunță că în acest an, municipiul Moinești împlinește 585 de ani de atestare documentară (1437), 101 de ani de la declararea sa drept comună urbană (1921) și 21 de ani de când a devenit municipiu (2001), actualmente acesta având și statutul de stațiune turistică de interes local pentru arealul Moinești – Parcul Băi, o amplă zonă verde unde sunt localizate și izvoarele minerale.
Programul manifestărilor este unul bogat și divers, din care nu lipsesc invitații speciali, muzica live și surprizele. Iată și câteva repere mai importante:
Vineri, 9 septembrie, cu începere de la ora 15.00: Turneu de Fotbal – Colegiul Tehnic ,,Grigore Cobălcescu”; Deschiderea oficială și atribuirea unui nou nume bibliotecii municipale, care se va numi ,,Prof. Constantin Lovin”; Lansare de carte la Centrul Cultural ,,Lira”; Recital al artiștilor Asociației ,,My Music Art” pe scena Teatrului de Vară, Parc Băi.
Sâmbătă, 10 septembrie, cu începere de la ora 9.00: Parada Ansamblurilor participante la Festivalului de Muzică Populară ,,Moineșteanca” (ediția a XI-a – scena Parc Băi) și competiții sportive; Premierea cuplurilor care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie și a elevei Miruna-Valentina Mihalachi – media 10 la examenul de bacalaureat; Vernisajul expoziției personale George Tanasă și vernisajul expoziției colective a copiilor moineșteni; Gala Laureaților Festivalului ,,Moineșteanca” și recitaluri ale artiștilor din Republica Moldova – scena Teatrului de Vară, Parc Băi.
Duminică, 11 septembrie, cu începere de la ora 8.30: Slujba religioasă și Hramul Catedralei ,,Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae”; Ședință festivă a Consiliului Local – semnare oficială parteneriate înfrățiri cu localități din Republica Moldova; Concursuri sportive și concerte pe scena Teatrului de Vară, Parc Băi: Constantin Moscovici, Viorica Lupu, Ela Trandafir, Mario Fresh și alții.
Programul complet poate fi vizualizat în imaginile alăturate.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112