Skip to content

Noutăți

În centrul orașului Dărmănești (Bacău), are loc, în perioada 18 – 19 Mai, evenimentul Târgul Gospodăriilor de produse montane ,,La Porțile Nemirei – tradiții și obiceiuri”, ediția a-VII-a, în organizarea Primăriei și Consiliului Local ale orașului Dărmănești.
Astfel, zeci de producători de pe Valea Trotușului le vor aduce pofticioșilor gustul adevăratelor produse din gospodăriile proprii, preparate după rețete vechi de sute de ani, 100% ecologice, dar și obiecte produse de mâinile iscusite ale fermierilor și artiștilor artizanali din zonă.
De pe tarabele expozanților, nu vor lipsi specialități tradiționale din carne, brânzeturi tradiționale, pâine de casă, cozonaci, plăcinte, dulcețuri, siropuri, prăjituri de casă, miere, produse naturiste, țuică și vin, dar și fructe și legume se sezon. Totodată, vor putea fi achiziţionate frumoase ii, dar şi costume tradiţionale româneşti, icoane, vase din sticlă, porţelan şi ceramică, obiecte de uz casnic, sculpturi în lemn, ţesături, decoraţiuni din fier, împletituri din fibre vegetale, articole din piele şi blană, accesorii cu motive tradiţionale.
Totul, pe acordurile artiștilor populari din zonă, într-o sărbătoare a produselor agroalimentare montane, a meșteșugurilor, artei și tradițiilor autentice românești, la care organizatorii vă așteaptă cu mult drag.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112