Skip to content

Noutăți

Municipiul Moinești tinde să devină în curând o stațiune balneoclimaterică, principalele sale atuuri fiind izvoarele minerale cu proprietăți curative, dar și peisajele superbe, cu locuri de poveste, unele scrise chiar de către oameni ai locurilor.
Printre acestea se numără și noua plantație de lavandă amplasată lângă ,,Parcul Orizont”, de pe versantul nordic al dealului Osoiu. Acest parc este unul dintre spațiile verzi cu cele mai bune puncte de belvedere asupra oraşului şi a împrejurimilor, fiind dotat cu alei din plăci de piatră, bănci de ședere, spații de joacă pentru copii. În aerul de aici se simte din plin mireasma lavandei, a salcâmilor și pinilor negri, care domină întreaga zonă, o atracție în plus pentru localnici și turiști. Plantația, parcul și restaurantul din imediata apropiere reprezintă o îmbinare fericită între frumusețea naturii, agrement și gastronomie autentică.
Plantația de lavandă se întinde pe o suprafață de 4.500 mp și pune în valoare simțul estetic și rafinamentul proprietarului și producătorului acesteia, Nicoleta Neagu, în fapt, o afacere de hobby devenită una profitabilă, dar și una care promovează arealul turistic al orașului Moinești.
,,Vă aștept cu emoția unui nou început, la o poveste parfumată, în mijlocul florilor violet. Vă aștept să descoperiți acest loc încărcat de magie și relaxare, unde puteți să surprindeți în imagini momente speciale, de neuitat, în simplitatea și frumusețea naturii care ne înconjoară.
Aici veți găsi produse artizanale și naturale din lavandă (ulei și apă de lavandă, săpunuri, săculeți, buchețele și alte aranjamente pentru ocazii speciale), unele pe care le puteți și gusta (dulciuri) si, bineînțeles, achiziționa” a spus Nicoleta Neagu, care este și un organizator de evenimente pe această plantație, prin intermediul celor două site-uri și pagini de Facebook, Lavander Angel și Hanul Cu Lavandă.
Lângă plantație se află un restaurant care folosește lavanda ca ingredient în meniurile sale, precum piept de rață aromatizat cu lavandă, cartofi dulci, piure de țelină infuzat cu lavandă și un sos aromat cu portocale.
Sâmbătă, 17 iulie, cu începere de la ora 15.00, Nicoleta Neagu vă așteaptă pe plantație, la o limonadă cu lavandă și miere, ca și la o ședință foto realizată de fotografi profesioniști.

Foto D1-D7, D15-D19, Olivian Darie; Foto D8-D14, Lavander Angel

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112