Skip to content

Noutăți

După ce ne-au încântat cu Festivalul de umor ,,Marin Cimponeriu” și cu Festivalul Județean de Folclor – Ediția XXX, iată că și în această săptămână, autoritățile locale din stațiunea Slănic-Moldova ne invită la alte două evenimente cultural-artistice, spre bucuria turiștilor și localnicilor, deopotrivă.
Primul dintre acestea se va derula între 19 – 22 iulie, pe scena din Parcul Central al stațiunii, în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului ,,Tradiții Basarabene”, unde se vor împleti poveștile de dragoste, tradiția și dorul neobosit pentru ,,Patria Mamă”, într-o succesiune de momente artistice deosebit de atractive și de neuitat. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală ,,Suflet de artist” din Republica Moldova, împreună cu Primăria și Consiliul Local Slănic-Moldova, sub coordonarea talentatei și iubitei Artiste Emerite a Republicii Moldova, doamna Maria Stoianov, alături de Ion Prisecaru și Claudia Nestor, directorul festivalului.
Cel de-al doilea eveniment al stațiunii organizat de autoritățile locale vine imediat în continuarea primului și se va desfășura pe aceeași scenă, în perioada 22 – 24 iulie, cu ocazia sărbătorii anuale ,,Zilele orașului Slănic-Moldova”. În cele trei zile de spectacole vor susține recitaluri trupe și artiști din Republica Moldova și România: Millenium, Plăieșii, Carla Stafie, Lia Taburcean, Alis Făiniță, Geanina și Cristi Benedic, My Music Art, Acxys Music, Muzică DJ, alți artiști locali.
Totodată, miercuri, 20 iulie, dată care marchează și împlinirea a 221 de ani de la descoperirea primului izvor mineral, la Biserica ,,Sfântul Ilie” din Parcul Central al stațiunii va fi oficiată o slujbă religioasă, cu ocazia cinstirii Marelui Prooroc Ilie, patronul parohiei și al orașului-stațiune Slănic-Moldova, la care vor participa ierarhi și preoți din cadrul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Protoieriei Onești și parohiilor din zonele vecine.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112