Skip to content

Noutăți

Singurul traseu de drumeție amenajat în Pădurea Runc de lângă orașul Buhuși a fost realizat la inițiativa buhușeanului Sergiu Manea, un pasionat de sport și drumeții. Acesta a solicitat ajutorul Primăriei Buhuși și Ocolului Silvic Fântânele pentru amenajarea traseului – panou informativ și un podeț pentru un curs de apă. Traseul este marcat cu un cerc albastru cu un contur alb, are o lungime de 5, 6 km și se adresează începătorilor și celor pasionați de plimbări prin natură.
,,Traseul este unul circular, care practic, pornește și se termină în același loc: drumul ce intră în pădure dinspre Buhuși. La 50 de metri după intrarea în pădure, veți vedea indicatorul pentru acest traseu. Timpul de parcurs este de două până la două ore și jumătate, traseul necesită echipament adecvat sezonului și este accesibil în toate anotimpurile”, a declarat Adrian Păduraru, șef Serviciu Cultură și Sport din cadrul Primăriei Buhuși.
Există și un alt traseu secundar, către Fântâna Alunului. Aceasta este un loc ideal de popas pentru drumeți, izvorul fiind la doar 400 de metri de traseul principal. Drumul este marcat cu un triunghi albastru, cu un contur alb.
Pădurea Runc este o arie naturală protejată de interes național, care se întinde pe o suprafață de circa 60 de hectare și este o pădure de fag de peste 150 de ani, unde pot fi zărite deseori și căprioare.
Este situată la circa 4 km de orașul Buhuși, iar accesul se face pe DJ156H Buhuși DN15-Runcu.
În apropierea se mai află alte două importante obiective turistice: Mănăstirea Runc și Mănăstirea Ciolpani.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112