Skip to content

Noutăți

În comuna Asău, are loc, la finele acestei săptămâni (8 – 9 octombrie), cea de-a șaptea ediție a Festivalului de folclor ,,Zestrea”, eveniment organizat de Primăria Asău, în parteneriat cu Asociația Culturală ,,Ca La Noi” și Consiliul Județean Bacău (CJ).
În acest an, programul manifestărilor este unul bogat și divers, care pe lângă festivalul de folclor mai include în premieră și momente artistice de evocare a unor personalități, care au marcat istoria și cultura județului Bacău.
Sâmbătă, 8 octombrie, cu începere de la ora 18.00, pe terenul de fotbal din localitate va avea loc, un spectacol de folclor local, cu invitați în recital, urmat de un foc de tabără și o discotecă în aer liber.
Duminică, 9 octombrie, cu începere de la ora 13.00 va fi oficiată o slujbă religioasă în onoarea artiștilor băcăuani decedați, urmată de un moment literar de evocare a unor personalități precum Vasile Alecsandri, Dimitrie Cantemir și Valeriu Gafencu. După parada cu Ștefan cel Mare călare pe cal, călăreți localnici și trăsura cu Alexandru Ioan Cuza va urma cuvântul oficialităților și Festivalul de folclor ,,Zestrea”, care va începe cu șase momente artistice dedicate următoarelor personalități: Ștefan cel Mare și Sfânt, născut la Borzești (Onești) – invitat actorul Petru Bodîrlău; Vasile Alecsandri, născut la Bacău, poet și culegător de folclor – invitat scriitorul Petre Colăcel; Dimitrie Cantemir, care a scris despre obiceiurile moldovenilor – invitat ing. Ioan Moisă; Alexandru Ioan Cuza, domn al dreptății și al unirii – invitat Ștefan Negru și scenetă cu elevii Școlii Gimnaziale din Asău; George Sîrbu și Ion Drăgoi – invitați Maria Șalaru și Ansamblul folcloric ,,Busuiocul” din Bacău; Valeriu Gafencu, martir al temnițelor comuniste, decedat la Penitenciarul din Târgu-Ocna – invitat părintele Amfilohie Brânză.
Vor participa ansambluri folclorice și interpreți de muzică populară din județele Bacău, Neamț, Suceava, dar și din Ucraina și Republica Moldova.
Invitatul de onoare al evenimentului de la Asău este Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău, care va fi prezent alături de invitați din Republica Moldova și Ucraina. Decorurile vor fi asigurate de artistul popular Diana Albu, originară din Asău.
Prezentator: Ovidiu Drug. Director de festival: Camelia Roșu

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112