Skip to content

Noutăți

În perioada 1 – 3 iunie 2023, Asociația ,,Sunetul Munților” din orașul Dărmănești (Bacău), organizatorul principal al Festivalului de jazz și blues ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești, jazz blues festival”, participă la Chorzów, Polonia, la competiția anuală ,,European Blues Challenge 2023”, în calitate de invitat.
Oraș preponderent industrial (cu două fabrici siderurgice, patru mine de cărbune și diverse alte fabrici), Chorzów s-a transformat în 30 de ani într-un oraș turistic și cultural european, cu muzee, telegondolă, planetariu, parc de distracții, grădină zoologică, teatru, sediul singurei reviste de blues din Polonia, 3 festivaluri anuale de blues și alte câteva zeci de evenimente culturale conexe, cu stadion pe care au concertat de-a lungul anilor Kenny Wayne Shepherd, Joe Bonamassa, Beth Hart, U2, AC/DC, Iron Maiden, Police, Metallica, Rolling Stones sau Rammstein, dar și trei aeroporturi situate în apropiere.
La ediția din acest an din Polonia, s-au înscris 21 de țări, iar dărmăneștenii vor fi alături de trupa ,,The Southern Cockroaches”, talentații artiști din Craiova, care vor reprezenta România în cadrul acestui eveniment deosebit, și care, au concertat în două rânduri la Dărmănești, în 2020 și 2021.
,,Participarea noastră este o oportunitate extraordinară pentru noi de a reprezenta nu doar festivalul nostru de la Dărmănești, dar și o excelentă ocazie de a promova la nivel european Dărmăneștiul și județul Bacău, de a împărtăși cultura, tradițiile și frumusețea peisajului nostru, cu publicul internațional prezent la Chorzów. Ca membră a European Blues Union (EBU) încă din 2019, asociația noastră a fost recunoscută și apreciată pentru angajamentul în promovarea blues-ului și artiștilor europeni. Festivalul nostru de la Dărmănești, ,,Blues in the garden festival”, a devenit un festival de premii pentru EBU, iar acestă invitație este o recunoaștere a muncii și a pasiunii noastre pentru promovarea culturii și turismului românesc, prin intermediul muzicii blues”, a declarat Marius Diaconescu, președintele Asociației ,,Sunetul Munților”, principalul organizator al evenimentului muzical anual de la Dărmănești.
La acest moment, Festivalului de Jazz Blues de la Dărmănești este singurul festival de gen din România, afiliat organismului European EBU. ,,European Blues Challenge ste o ocazie rară de a aduce România în atenția internațională și de a demonstra puterea muzicii noastre de a uni oamenii. Vom avea întâlniri cu boardu-ul EBU, cu organizatori de evenimente din Europa și Marea Britanie, cu artiști, redactori de publicații de specialitate și nu numai”, a mai spus Marius Diaconescu.
Ediția a patra a Festivalului ,,Open Air Blues in the garden, Dărmănești, jazz blues festival” va avea loc în zilele de 25, 26 și 27 august 2023, pe stadionul ,,Uzu” din localitate.
Festivalul de la Dărmănești este promovat (inclusiv la Târgul de Turism al României) și de Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău, partener media al evenimentului. Vom reveni cu alte detalii și informații pe parcurs.
Sursa: Comunicat de presă

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112