Skip to content

Noutăți

În stațiunea Slănic-Moldova, va avea loc, joi, 31 august, primul eveniment dedicat lui Ion Creangă, cel care a vizitat aceste locuri în anii 1884, 1885 și 1886, pentru a se trata cu apele tămăduitoare de aici. Evenimentul va fi marcat printr-un simpozion, care va avea loc în Sala ,,Amfiteatru” a Complexului hotelier ,,Panoramic”, chiar de Ziua Limbii Române, de la ora 12,30.
Cuvântul de deschidere va fi rostit de primarul Gheorghe Baciu, iar cuvântul introductiv și prezentarea invitaților vor aparține jurnalistului și publicistului Romulus-Dan Busnea.
Aceste momente vor fi urmate de o sesiune interactivă, moderată de Romulus-Dan Busnea și de poeta Ionica Bandrabur, intitulată „Limba Română este patria mea”, în care va fi evocată frumusețea limbii române în gânduri și momente de poezie.
Alocuțiunea manifestării va fi „Ion Creangă la Slănic-Moldova” (de Romulus-Dan Busnea, inițiator proiect), urmată de evocări și mărturii despre viața și opera lui Ion Creangă susținute de Olguța Creangă-Caia – scriitoare, preoteasă, strănepoata scriitorului Ion Creangă, de prof. dr. Petre Colăcel – un împătimit al operei lui Ion Creangă și de prof. dr. Gabriela Gîrmacea, autoarea unei biografii inedite a lui Ion Creangă.
Manifestarea va cuprinde și momente poetice și muzicale, lansări de carte, expoziții de artă plastică și medalioane, ceremonie acordare diplome.
Muzeul Literaturii Române Iași deține o fotografie (reprodusă alăturat) în care apar scriitorul Ion Creangă, A. C. Cuza (stânga) și N. A. Bogdan (dreapta), o copie după o ferotipie realizată la Slănic Moldova în anul 1885, când Ion Creangă se afla acolo pentru tratament.
Evenimentul este organizat de Primăria orașului Slănic-Moldova.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112