Skip to content

Noutăți

Asociația ,,Activ” din municipiul Moinești, în parteneriat cu primăriile din Moinești și Zemeș, cu sprijinul voluntarilor din comunitate și OMV Petrom organizează cea de-a IX-a ediție a Campionatul Național de Cross Country Maraton (XCM) ,,I Wheel for Moinești-Zemeș”.
Startul se va da sâmbătă, 27 august, din centrul municipiului Moinești – Parcul ,,Dada”, iar suma obținută din înscrieri va susține pentru al cincilea an consecutiv copiii cu dizabilități Grad 1 Grav din Moinești și Zemeș, în vederea accederii acestora la terapii complementare care să le amelioreze starea de sănătate. Această competiție este o experiență unică, un mix de sprijin comunitar, sănătate, sport și networking.
Cele patru trasee de concurs, la care se vor întrece deoptrivă copii și adulți sunt următoarele:
Traseul Family de 7,5 km (dificultate scăzută) pentru copiii cu vârste de până la 10 ani;
Traseul A de 10 km (dificultate medie) pentru copiii cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani;
Traseul B de 40 km (dificultate medie sporită) care se adresează următoarelor categorii de vârstă: 14-16 ani (masculin şi feminin), 17-18 (masculin şi feminin), 19-29 ani (masculin şi feminin), 30-39 ani (masculin şi feminin), 40-49 ani (masculin şi feminin), 50+ ani (masculin şi feminin);
Traseul C de 76 km/96 km (dificultate sporită). La acest traseu se pot înscrie doar concurenții legitimați (masculin și feminin) cu vârsta minimă de 19 ani (Elite, amatori licențiați 19+; 30-39; 40-49; 50+). În acest an, traseul face parte din Campionatul Național de XCM 2022, primul de acest gen din Moldova.
,,În cei 8 ani de când se organizează această competiție, peste 2.000 de bicicliști, profesioniști și amatori, s-au alăturat cursei și au contribuit la progresul acestei regiuni prin valorificarea potențialului turistic, prin îmbrățișarea unui trai sănătos datorat practicării sportului și prin valorizarea producătorilor locali. Pentru că, în paralel cu această competiție, se desfășoară un târg de toamnă care, an de an, îşi propune să-și promoveze micii producători, atât pe plan local cât și național. Implicarea celor peste 200 de voluntari în eveniment și susținerea competiției din partea tuturor autorităților locale îi conferă o semnificație aparte, nefiind doar un obișnuit concurs de pedalat”, a spus Monica Tătaru, președintele Asociației ,,Activ” din Moinești.
Detalii despre eveniment pot fi accesate pe site-ul https://iwheelformoinesti-zemes.ro/

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112