Skip to content

Noutăți

Pentru vizitatorii aflați în mirificul decor al văilor Trotușului și Tazlăului le propunem o serie de trasee montane, care pe lângă faptul că nu sunt dificile, oferă privirii imagini ale culmilor și văilor brăzdate de ape zglobii și cristaline, de o frumusețe aparte.

O variantă pentru o drumeție de weekend este Culmea Goșmanu-Geamăna, o diviziune a Munților Tarcău, așezați pe teritoriul a trei județe, Neamț și Bacău (în principal), precum și Harghita (doar o mică porțiune).

Unul dintre aceste trasee pleacă din municipiul Moinești (care, în prezent este pe cale să obțină statutul de stațiune balneoclimatică) și continuă pe Valea Tazlăului Sărat, satul Zemeș – satul Bolătău – pârâul Holm – Vârful Cracul Geamăna (1.442 m) – Vârful Holmul Geamăna (1.351 m) – Valea Geamăna (pârâul Geamăna) spre Ardeluța (comuna Tazlău, județul Neamț). Peisajele sunt deosebit de pitorești, iar aerul tare, puternic ozonat al înălțimilor, conferă o stare de prospețime, dar și o nesățioasă poftă de mâncare. Pe care o puteți potoli la Motel Zemeș, unde vă puteți înfrupta din bucatele tradiționale, cu grijă alese și pregătite (tel. 0744 924 465, dl Vasile Iojă).

Așadar, hai la drum!

Vom reveni și cu alte propuneri de trasee din această zonă…

Text și foto: Romulus-Dan BUSNEA și Olivian DARIE

Foto Motel Zemeș – Gelu Scurtu

 

 

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112