Skip to content

Noutăți

Cea de-a 11-a ediție a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile se va desfășura în perioada 2-4 iulie, în localitățile Bacău, Moinești, Zemeș, Vermești, Hemeiuș și Trebeș.
Această competiție va conta drept cea de-a șasea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano, Campionatul Național de Rally 2 Betano și Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, dar și ca unică etapă românească în calendarul Campionatului European Rally Trophy- Balkan Rally Trophy.
Raliul Moldovei Bacău se derulează sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS) și este organizat de Adrian Răspopa, președintele ACS Rally Spirit, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău (CJ), Dedeman Automobile, Primăria Moinești și Primăria Zemeș.
Ediția 2021 a raliului atrage de la an la an tot mai mulți participanți, printre care și piloți străini, din Bulgaria, Turcia, Suedia, Italia, Franța, motivul fiind acela că raliul băcăuan are statut de competiție internațională FIA, constituind singura etapă românească inclusă anul acesta în calendarul Campionatului European Rally Trophy- Balkan Rally Trophy!
Printre ,,stranieri” se remarcă bulgarul Miroslav Anghelov (fost campion Balkan ERT), turcul Mustafa Cakal (liderul la zi al clasamentului), suedezul Adam Westlund (pentru a treia oară prezent la CN de Raliuri, dar debutant în Raliul Moldovei), italianul Stefano Marrini (pilot toscan, prieten consacrat al Raliului Moldovei), la care se adaugă nu mai puțin de nouă concurenți francezi, care vor evolua, în premieră, pe modele Dacia Logan în cadrul Cupei Dacia.
,,Pentru județul Bacău, o astfel de competiție este o bună oportunitate pentru promovarea unor obiective de mare importanță, precum construirea autostrăzii A13 Bacău-Brașov. Felicit pe această cale întreaga echipă organizatorică și îi asigur că le vom fi mereu alături”, a declarat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău, la conferința de presă de la începutul acestei săptămâni.
Startul festiv va avea loc vineri, 2 iulie, la ora 20.30, în Piața Tricolorului din Bacău, iar startul efectiv se va da sâmbătă, la ora 9.30, la Moinești. În prima zi sunt programate șapte probe speciale pe traseele de la Vermești, Zemeș și Moinești, două dintre acestea (Vermești 1, de la ora 11.24 și Vermești 2, de la 14.33) fiind televizate în direct de Looksport.
Duminică, 4 iulie, startul se va da la ora 9.00, în Bacău, după care vor urma cinci probe pe traseele din Hemeiuș și Trebeș. Finișul va fi asigurat de Superspeciala de la ora 16.13, de pe circuitul „Speed Park” din Bacău, televizată în direct, de Looksport.
Festivitatea de premiere va avea loc în aceeași zi, în Piața Tricolorului din Bacău, cu începere de la ora 19.00.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112