Skip to content

Noutăți

Sub genericul „Peisajul între figurativ şi abstract”, la Galeriile ,,Karo” din municipiul Bacău (str. Oituz nr. 45) are loc în perioada 11 martie – 10 mai 2022, o nouă expoziție de pictură, care își propune să prezinte publicului evoluția peisajului în arta plastică din ultimii 40 -50 de ani.
Sunt pe simeze, creații, din diferite perioade, a peste 30 de artiști din Bacău și din țară, nume de rezonanță, care au marcat și influențat arta peisagistică din România: Eugen Alupopanu, Ilie Boca, Dragoş Burlacu, Ioan Burlacu, Mihai Chiuaru, Cristina Ciobanu, Ioan Viorel Cojan, Vasile Crăiţă-Mândră, Marius Crăiţă-Mândrâ, Maxim Dumitraş, Constantin Flondor, Paul Gherasim, Ion Grigore, Ion Grigorescu, Geanina Ivu, Ion Lăzureanu, Matei Lăzărescu, Dumitru Macovei, Ion Mihalache, Christian Paraschiv, Horea Paştina, Carmen Poenaru, Ștefan Pristavu, Ovidiu Petca, Bianca Rotaru, Liviu Russu, Mihai Sârbulescu, Valentin Scărlătescu, Ion Stendl, Paul Timofei, Silvia Tiperciuc, Vasile Doru Ulian, Ioan Văsâi, Gheorghe Velea.
„După 1989 s-a remarcat o schimbare de viziune în creația artistică, pentru mulți acest gen nu mai era de actualitate. Au fost chiar și critici, cum ar fi Ion Grigorescu care, referindu-se la războiul moldo-rus din Transnistria reproșa colegilor că au preferat plein-airul, cu tot ce însemna acesta, în locul protestului împotriva agresiunii. Astăzi, un conflict la o scară și mai mare zguduie din temelii ordinea firească a lucrurilor, pierderile de vieți omenești, distrugerile sunt imense, spaima pune stăpânire pe mulți. `Inter arma silent musae` – `Când armele vorbesc muzele tac`. În aceste condiții putem alege resemnarea, așteptarea unor vremuri mai bune, mai prielnice. Sau să discutăm totuși despre peisaj și despre artă în general. Și cine știe, poate armele vor amuți!”, a spus, la vernisaj, Constantin Țînteanu, curatorul expoziției și patronul galeriilor, artist plastic și critic de artă.
Micuța și cocheta galerie privată de artă mai deține și un magazin care oferă o selecție bogată de bijuterii unicat, artă contemporană și veche, obiecte de colecție.
Sursa: www.desteptarea.ro, www.galeriile-karo.ro

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112