Skip to content

Noutăți

Moment de sărbătoare pentru salvatorii montani din județul Bacău. Joi, 10 august, președintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a inaugurat oficial Baza Salvamont ultramodernă din zona cascadei râului Slănic, marcând o nouă etapă în asigurarea siguranței drumeților și pasionaților de sporturi montane în regiunea Nemira.
Construcția acestei baze de salvare, realizată într-un timp record de doar 8 luni, reprezintă o realizare semnificativă pentru Consiliul Județean Bacău și Serviciul de Salvamont Bacău. Investiția de 3 milioane de lei, integral finanțată de CJ Bacău, nu numai că furnizează un mediu optim de lucru pentru salvatorii montani, dar și o serie de facilități esențiale pentru misiunile lor critice.
Baza Salvamont dispune de facilități moderne precum zone administrative, spații pentru prepararea hranei, vestiare, grupuri sanitare și un garaj pentru echipamentele de intervenție. De asemenea, este amenajat un spațiu special pentru acordarea primului ajutor și monitorizarea stării de sănătate a victimelor accidentelor montane, până la preluarea cazului de către serviciile specializate de ambulanță.
Acestă realizare reprezintă, de asemenea, un omagiu adus celor 10 ani de existență a Serviciului de Salvamont Bacău. Această bază se alătură altor componente vitale ale serviciului, precum cele 2 unități canine atestate pentru căutarea în avalanșă și în medii naturale, precum și Centrul de Formare pentru viitorii salvatori montani.
Cu creșterea semnificativă a numărului de iubitori ai drumețiilor și sporturilor montane în ultimii ani, inițiativele ca aceasta au devenit tot mai necesare. Valentin Ivancea a subliniat că ,,munții Nemira au devenit o atracție turistică din ce în ce mai populară, iar investiția în siguranța celor care îi explorează este o prioritate pentru noi. Această bază modernă este un pas important în acest sens.”
În prezent, munții Nemira găzduiesc 9 trasee turistice omologate, oferind o varietate de opțiuni pentru drumeții de toate nivelurile de experiență. Cu zile libere în față, aceasta este o oportunitate excelentă de a descoperi frumusețea peisajelor idilice și de a se bucura de natura din Slănic Moldova.
Echipa de salvamontiști din cadrul Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea activității de Salvamont stă la dispoziția tuturor celor care doresc să exploreze aceste trasee, asigurând asistență și informații esențiale pentru o experiență de drumeție în siguranță.
Și pentru că, în data de 1 august a fost Ziua Salvatorilor Montani din România, să le urăm acestora, La Mulți Ani, cu spor în toate!
Sursa: Comunicat de presă

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112