Într-o atmosferă plină de entuziasm, vineri, 11 aprilie, a avut loc, festivitatea de redeschidere a Minei ,,Trotuș” (,,Salina”) din Târgu-Ocna, după ce timp de cinci luni a fost închisă în urma unui incident tehnic.
La eveniment au participat numeroși turiști și localnici, ca și reprezentanți ai conducerii Societății Naționale a Sării (,,Salrom” SA) și ai Sucursalei ,,Salina” Târgu-Ocna, alături de cei ai unor instituții publice locale și județene: Mirela Talabă, directorul Sucursalei ,,Salina” Târgu-Ocna; Claudiu-Augustin Ilișanu, prefectul județului Bacău; Vasile Isvoran, vicepreședinte al CJ Bacău; Dragoș-Ștefan Costraș, director Turism ,,Salrom” SA; Sebastian-Nicolaie Soltuz, director Investitii ,,Salrom” SA; Cristian-Aurelian Ciubotaru, primarul orașului Târgu-Ocna; Benone Moraru, primarul orașului Slănic-Moldova; Olivian Darie, inspector de specialitate la Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău și alții.
,,Astăzi, un proiect deosebit pentru Salina Târgu-Ocna a fost dus la bun sfârșit. Am avut alături de mine oameni dragi, care și-au rupt din timpul lor, pentru a ne fi sprijin. Sunt fericită pentru că am descoperit oameni minunați! Împreună am reușit! Vă mulțumesc tuturor!”, a spus vădit emoționată, Mirela Talabă, directorul Sucursalei ,,Salina” Târgu-Ocna.
,,S-a redeschis Salina Târgu-Ocna, un reper turistic și terapeutic deosebit, care readuce în prim-plan frumusețea și potențialul regiunii noastre. Felicitări tuturor celor implicați în acest demers, pentru munca, dedicarea și efortul depus în ultimele luni! Această realizare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea comunității și pentru promovarea județului Bacău, ca destinație turistică. Așadar, vă invităm cu drag să vizitați Salina Târgu-Ocna, un loc al sănătății, relaxării și bucuriei, pentru toate vârstele!”, a spus și Claudiu-Augustin Ilișanu, prefectul județului Bacău.
Oaspeții au fost invitați apoi să viziteze Baza de Turism și Agrement a Salinei, unde au putut admira noile dotări ale bazei, expoziții de sculpturi din blocuri de sare și de fotografii din istoricul minei, Cascada și Lacul cu apă sărată, prima biserică ortodoxă subterană din Europa, cu hramurile ,,Sf. M. Mc. Varvara” (când se prăznuiește hramul principal al acestei biserici) și ,,Sf. Cuv. Mc. Parascheva”, Sala de spectacole și conferințe ,,Florin Piersic”, Magazinul de suveniruri și Cafeneaua Salinei (unde se servește cafea la sare), precum și Ștrandul și Restaurantul ,,Gustul sării”, de la suprafața Salinei. Tot aici se găsește și se fabrică manual, după criterii ecologice, kosher și vegană, celebra ,,Floare de sare” artizanală (,,Fleur de Sel”), compusă din cristale albe formate la suprafața sărăriilor construite la 240 m în subteranul minei.
,,Salina” Târgu-Ocna este a treia cea mai mare salină și una dintre cele mai vechi din România, care deține și cea mai mare bază de tratament din țară, amplasată la 240 m adâncime, cu oferte și condiții pentru relaxare, mișcare și tratarea afecțiunilor respiratorii.
Sursa foto: Salina Târgu-Ocna, Tody Tg.Ocna, Olivian Darie
Noutăți
- Salina Târgu-Ocna a fost redeschisă publicului larg! Material realizat de Romulus-Dan Busnea și Olivian Darie
- 15 aprilie 2025