Skip to content

Noutăți

După Trofeul ,,Valea Uzului”, disputat în orașul Dărmănești, în cea de-a patra etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă, la Bacău și Moinești, va avea loc, în perioada 3-5 August, Raliul Moldovei Bacău, a cincea etapă din Campionatul Național de Raliuri „Betano”, la start fiind anunțat un număr de 46 de echipaje.
Cei ce nu pot ajunge la fața locului nu trebuie însă să-și facă griji, întrucât organizatorul se îngrijește și de acest aspect, motiv pentru care ambele competiții vor fi transmise în direct pe canalele Prima Sport.
Odată cu publicarea documentelor oficiale în data de 6 Iulie s-a dat și startul perioadei de înscrieri, care va dura timp de 22 de zile – până în seara zilei de 28 Iulie. În timp ce prima zi din săptămâna raliului va fi dedicată publicării altor documente precum lista de înscrieri sau roadbook, ziua de miercuri aduce și prima interacțiune a sportivilor cu probele speciale, întrucât începând cu ora 12:30 se dă startul recunoașterilor. Acestea din urmă se vor încheia în ziua imediat următoare, ora 20:00 cel târziu.
Joi, 3 August, sunt programate testele oficiale de la Valea Budului în intervalul 13:00-18:00, precum și Conferința de presă inițială, unde vor fi invitați atât sportivi cât și reprezentanți ai autorităților publice locale: Consiliul Județean Bacău, Primăria Moinești și Primăria Bacău. Programate pentru ora 20:30 Startul Festiv și Fotografia Oficială vor avea loc imediat după conferință, locul de desfășurare al acestora fiind în Piața Tricolorului din municipiul Bacău.
Vineri, 4 august, în prima zi de concurs, acțiunea Campionatului Național de Raliuri ,,Betano” se mută în municipiul Moinești. Festivitățile de joi seara vor continua și în dimineața zilei de vineri, căci echipajele înscrise în concurs vor primi startul oficial în concurs din parcul de start aflat în fața Primăriei și Consiliul Local ale Municipiului Moinești. După o primă trecere pe specialele ,,Runcu” (10,23 km), ,,Zemeș” (14,13 km) și ,,Moinești” (8,00 km), echipajele vor reveni în municipiul gazdă Moinești, acolo unde vor poposi preț de 30 de minute în parcul service din Piața Centrală Lucăcești (str. Nicu Enea), ca mai apoi, să repete aceeași buclă de trei probe speciale.
Sâmbătă, 5 august, după o bine-meritată odihnă, service-ul și comandamentul revin la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău, unde echipajele sunt așteptate pentru ultimele retușuri înaintea primei bucle a zilei, constând din probele speciale ,,Trebeș” (13,20 km) și ,,Hemeiuș” (8,30 km).
La mijlocul zilei, concurenții revin în service-ul din parcarea CAEx Bacău pentru a-și pregăti a doua buclă pe aceleași speciale. Vizita din parcul de service se repetă și după această a doua buclă, întrucât de la ora 15:25 se dă startul Power Stage-ului ,,Trebeș 3”, urmat de un service scurt de 15 minute și mult-așteptata Super Specială de pe circuitul de karting ,,Speed Kart”.
În urma celor două zile de concurs care vor purta echipajele de-a lungul a 12 probe speciale și 123,42 km cronometrați, Raliul Moldovei Bacău ajunge la final în același loc unde, cu o zi înainte de prima probă, sportivii erau ovaționați la Startul Festiv. Cele mai rapide perechi vor fi premiate pe scena Festivității de premiere amplasată în fața Prefecturii Bacău, Piața Tricolorului.
Raliul Moldovei – Bacău 2023 este un eveniment organizat de Team Adi Răspopa, sub egida FRAS și este cofinanțat de Consiliul Județean Bacău.
Partenri: Auto-Moto Invest Bacău – Dealer Škoda, Panimon, Primăria Municipiului Moinești, Primăria Municipiului Bacău. Partener media: TV Prima Sport.
Sursa: https://raliul-moldovei.ro/.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112