Skip to content

Noutăți

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău, în parteneriat cu Arhivele Naționale Bacău, organizează în perioada 5 – 6 octombrie 2023, Simpozionul Național „Vasile Pârvan” (SNVP), manifestare culturală de tradiție aflată sub patronajul spiritual al celui care a fost „părintele arheologiei românești”, marele savant român născut pe meleaguri băcăuane, academicianul căruia îi datorăm implementarea la nivel național a primului plan coerent de cercetare arheologică la nivel național. În plus, ediția din acest an se află și sub semnul aniversar al celor 615 ani de la emiterea celui mai vechi document intern care atestă existența localității Bacău.
Din programul celor două zile ale simpozionului: Conferința științifică „Un enciclopedist latin – Plinius cel Bătrân. La 2000 de ani de la naștere”, susținută de prof.univ.dr. Nelu Zugravu de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de Istorie; Lansarea anuarului Complexului Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău – „Carpica”, vol. LII, 2023, prezentat de dr. Lăcrămioara Stratulat, director general adjunct al Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași; Vernisarea unui număr de trei expoziții temporare – o expoziție de arheologie-etnografie și două expoziții de foto-documente, expoziții care aduc și un omagiu unor mari personalități ale științei istorice băcăuane: prof. Iulian Antonescu, autorul primelor campanii de săpături arheologice de la Curtea Domnească Bacău, și, nu în ultimul rând, prof. dr. Alexandru Artimon, unul dintre cei mai prolifici arheologi români cu expertiză în sfera civilizației urbane medievale din regiunea Moldovei; Susținerea comunicărilor specialiştilor prezenţi la eveniment, pe secțiuni.
La realizarea simpozionului au colaborat Asociaţia Arhiviştilor din România – Filiala Bacău şi Fundaţia Cultural-Ştiinţifică „Iulian Antonescu” Bacău.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112