Skip to content

Noutăți

Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească.
Astfel, în fiecare an, Ziua Eroilor este celebrată o dată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, prin evocarea memoriei celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.
Cu acest prilej, Primăria orașului Târgu-Ocna vă invită joi, 2 iunie, cu începere de la ora 11.00, la manifestările comemorative închinate Zilei Eroilor-Înălțarea Domnului.
Activitățile incluse în programul evenimentului vor începe la Monumentul Eroilor Independenței din fața Bisericii Răducanu, după care va urma deplasarea la Monumentul Eroilor de pe Măgura Ocnei, de la cota 705, punct cheie în susținerea defensivei trupelor române din timpul Primului Război Mondial. De aici, coloana se va deplasa la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din Cimitirul cu tunuri, iar apoi la Monumentul Eroilor din cartierul Poieni, punctul final al manifestărilor.
Pe parcursul traseului vor fi oficiate slujbe de pomenire e eroilor neamului, vor fi rostite alocuțiuni urmate de momente de reculegere și depuneri de coroane, dar și de o defilare a Gărzii de Onoare a Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Târgu-Ocna.
„Toţi românii sunt datori să depună semnul lor de amintire şi de recunoştinţă pe mormântul fiecăruia dintre eroii lor. Învingători sau martiri în luptele ce-au purtat, ei au cu toţii dreptul la recunoştinţa neamului întreg, pentru că, prin braţul lor şi mai mult încă prin puternica lor amintire împlântată în sufletul poporului, ei au lăsat un izvor de virtute, din care cu toţii au dreptul să se întărească pentru viitor”, spunea marele istoric, filosof, pedagog și scriitor, A. D. Xenopol.
În Primul Război Mondial, oraşul Târgu-Ocna a fost teatrul unor eroice bătălii, cele din zona Coşna şi Cireşoaia înscriind pagini de aur în istoria apărării patriei.

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112