Skip to content

Noutăți

Supranumită și ,,Perla Moldovei”, stațiunea Slănic-Moldova este recunoscută pentru izvoarele sale minerale și peisajele sale încântătoare, dar și pentru mijloacele și formele sale de agrement.
Printre acestea se numără și telescaunul pârtiei de schi Nemira, singura instalație de acest gen din județul Bacău, o variantă optimă pentru petrecerea timpului liber atât iarna cât și vara.
Telescaunul din Slănic-Moldova urcă pe o distanță de aproape 1,5 km, la altitudinea de 725 m și are 68 de scaune a câte 4 locuri, capacitatea de transport fiind de 1.200 pers./oră.
Urcarea durează aproximativ 15 minute (30 de minute dus-întors), iar plecarea se face de la baza pârtiei de schi Nemira, situată la intrarea în stațiune, la circa 100 de metri de DN 12B, pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 44 C.
Aici se găsește și casa de bilete dar și parcarea auto. În sezonul de vară, tariful este de 30 lei pentru adulți (15 lei urcarea și 15 lei coborârea) și 10 lei copil/elev/student (5 lei urcarea și 5 lei coborârea). Cu telescaunul poate urca oricine dorește să admire peisajul de la înălțime, perspectiva fiind diferită pe durata verii. Pentru pasionații drumețiilor montane este oferit un acces facil către centrul stațiunii, pe traseul: Pârtia de schi Nemira-Valea Dobru-Parcul Central (marcat cu triunghi albastru).
Accesul cu telescaunul va mai fi disponibil până în data de 26 septembrie, numai sâmbăta și duminica, între orele 11.00-19.00. După această dată, instalația va fi supusă reviziei tehnice anuale – măsurători și determinări, în vederea reautorizării CNCIR, pentru asigurarea celor mai bune condiții deschiderii sezonului de iarnă 2021-2022.

 

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112