Skip to content

Noutăți

Traseul propus este următorul: Slănic-Moldova-Culmea Caprioarei-Vârful Șandru Mare-Șaua Nemirei-Vârful Nemira Mare-Vârful Farcu Mare-Vârful Farcu Mic-Valea Uzului (cascada Nasolea Mare); Marcaj: Bandă albastră; Timp de parcurs: 9-10 ore; Lungimea traseului: aprox. 30 km; Dificultate: Traseu de dificultate medie. Necesită echipament adecvat sezonului și condiție fizică bună.
Acest traseu este unul dintre cele mai căutate trasee din Munții Nemira de către iubitorii drumețiilor montane. Are ca punct de plecare stațiunea Slănic-Moldova (în zona fostului camping RAI 11), urcă pe Culmea Căprioarei până aproape de Vârful Șandru Mare (1.639 m), străbate culmea principală a munților Nemira și se termină la coada lacului de acumulare Poiana Uzului. Este un traseu lung, care necesită echipament corespunzător, în funcție de anotimp și o condiție fizică bună. Frumusețea muntelui, peisajele care încântă privirea, sălbăticia locurilor fac să merite tot efortul depus pentru parcurgerea traseului.
Descrierea traseului: Traseul traversează culmea principală a Munților Nemira peste Șandru Mare, de la est la vest, din Valea Slănicului până în Valea Uzului. Marcajul bandă albastră începe din dreptul fostului camping al stațiunii, de unde ne angajăm spre dreapta pe un drum ce urcă ușor aproximativ 50 m, după care intrăm pe poteca care traversează un vâlcel și urcă în continuare pe pantele estice ale culmii Căprioara. Din traseul principal vom găsi indicator la dreapta spre refugiul montan și Vf. Șandru Mare (1.640 m), de unde avem o superbă priveliște și totodată, un loc numai bun pentru popas.
După ce coborâm pe cărarea care ocolește pe la vest vârful Nemira Mică (1.627 m), ajungem în Șaua Nemirei (1.440 m), iar mai apoi în vârful Nemira Mare (1.649 m). După ce ne tragem sufletul și admirăm priveliștea înălțimilor, coborâm înapoi pe poteca noastră marcată cu bandă albastră, pe care mai avem de mers cca. 4 ore până la Valea Uzului. La o oră de mers ajungem pe vârful Farcu Mare (1.498 m), de unde admirăm imaginea impresionantă a Barajului și Lacului de acumulare Poiana Uzului. Ajungem apoi la DJ 123, pe care mergem aprox. 400 m și sosim la podul peste râul Uz, aproape de coada lacului. Aici este o intersecție cu un drum ce duce la Pensiunea Adolescența și Cabana Izvorul Alb.
Fotografiile reprezintă momente de pe traseul efectuat: Culmea Căprioarei, Vârful Nemira Mare, Vârful Șandru Mare, Șaua Nemirei, Refugiile și izvorul de pe Șandru Mare, Intrarea pe traseu dinspre Poiana Uzului.
Mențiune: Minunata și emoționanta poveste a munților Nemira și a împrejurimilor, o găsiți în Legenda Nemirei, la file:///D:/Legenda%20Nemirei%20PDF.pdf
Info-utile
Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului
și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău
Telefon : 0234.708.628, Fax: 0234.708.628
E-mail: turism@turism-bacau.ro
Număr telefon Formația Salvamont Slănic Moldova: 0731 732 200
0SALVAMONT: 0725 826 668
Cabana Izvorul Alb Dărmănești
Telefon: 0234 517 905
E-mail: office@bacau.romsilva.ro
Pensiunea Adolescența Dărmănești
Telefon: 0725 293 949

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112