Skip to content

Noutăți

Sala de Sport și unități hoteliere din stațiunea Slănic-Moldova au găzduit și în această vară, turnee de pregătire pentru o serie de echipe de copii și juniori din cadrul mai multor discipline sportive, precum arte marțiale, handbal și fotbal. Iar pregătirea acestora s-a finalizat prin organizarea unor competiții la care au participat echipe din județ, dar și din țară, inclusiv din Capitală, reprezentată în premieră, de tineri sportivi de la Clubul Sportiv Școlar Nr. 2 – Handbal (CSȘ), coordonați de profesor doctorand, Vladi Ionescu. Acest club este o unitate cu specific sportiv, cu specializări în baschet, kaiac-canoe, dans sportiv, fotbal, gimnastică artistică, handbal, înot, judo, tenis de câmp, șah, volei. În ceea ce privește activitatea handbalistică, CSȘ Nr. 2 este membru fondator al Asociației Municipale de Handbal București și entitate afiliată la Federața Română de Handbal.
Clubul are o tradiție îndelungată, de peste 60 de ani, în pregătirea copiilor și juniorilor, iar catedra de handbal se mândrește cu nume importante din istoria handbalului românesc, care și-au desfășurat activitatea de juniori sub culorile clubului, cum ar fi: Cristian Gațu, Titus Moldovan, Gheorghe Goran, Mihai Marinescu, Cezar Drăgănuță, campioni mondiali și medaliați olimpici, sub bagheta inegalabilului profesor Eugen Trofin. Lor li se alătură componenți de seamă ai echipelor naționale de seniori și de tineret, medaliați la multiple întreceri internaționale: Ion Vărgălui, Virgil Marhidan, Ion Tase, Adrian Grasu și alții. În ceea ce privește echipele feminine, de-a lungul anilor au jucat la CSȘ 2 (fosta Școala Sportivă Nr. 2 București), nume sonore ale loturilor naționale: Sultana Iagăru Aiacoboaie, Sorina Lefter, Maria Popa Manta, Valentina Radu și multe altele.
,,Suntem foarte mulțumiți de condițiile de pregătire care ni s-au oferit în această frumoasă stațiune. Iar noi le-am completat cu antrenamente și jocuri zilnice, cu drumeții și vizite în stațiune și prin împrejurimi, inclusiv pe pârtia de schi ,,Nemira” și în Salina de la Târgu-Ocna. Am participat și la un miniturneu de sală, alături de echipe din Onești și Comănești, iar rezultatele bune pe care le-am obținut au fost posibile datorită atenției pe care o acordăm procesului de pregătire sportivă, la toate nivelurile și în toate etapele de dezvoltare ale copiilor și juniorilor. În cadrul acestui proces, cantonamentele de vară și de iarnă ocupă un rol esențial, iar asigurarea condițiilor optime pentru desfășurarea lor a constituit, în permanență, o preocupare majoră pentru conducerea clubului și pentru corpul nostru profesoral. Drept pentru care, mulțumim atât gazdelor noastre de la hotelul `Venus` cât și autorităților locale, pentru tot sprijinul acordat, cu speranța că vom mai putea reveni în stațiunea Slănic-Moldova”, a spus prof. drd. Vladi Ionescu, antrenorul echipelor de handbal băieți și fete de la CSȘ Nr. 2 București.
În competiția ,,Cupa Nemira Slănic-Moldova”, încheiată la finele săptămânii trecute și la care au participat echipele CSȘ Nr. 2 București, Clubul Sportiv Orășenesc Comănești (CSO) și Club OK Sport Onești, principalul organizator al competiției prin inimosul profesor Corneliu Sburlan, s-au înregistrat următoarele clasamente, la următoarele categorii de vârstă:
– Juniori 4: Locul 1 – CSȘ 2 București, băieți; Locul 2 – OK Sport Onești, fete; Locul 3 – OK Sport Onești, băieți; Locul 4 – CSȘ 2 București, fete; Locul 5 – CSO Comănești, fete.
– Minihandbal: Locul 1 – OK Sport Onești, mixt; Locul 2 – CSȘ 2 București, băieți.
Demn de menționat este și faptul că stațiunea Slănic-Moldova mai deține și o pârtie de schi (deschisă și vara și iarna) și tot aici se desfășoară și alte competiții sportive la nivel național, precum întreceri de off-road și concursuri de alergare montană.
Foto V – V6, CSȘ 2 București; Foto V7, Club OK Sport Onești

Atracții turistice

Alarmare echipe Salvamont

0SALVAMONT

0725826668

Numar unic de urgență

112